Hatszoros áron újítanának fel egy buszmegállót Vácon

Hatszoros áron újítanának fel egy buszmegállót az inkompetens Inotayék – a rendőrség hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen – írja a VácOnline. A lap értesülései szerint 3 helyett 18 millió forintot költenének a fejlesztésre.

A VácOnline már korábban is megírta: Inotay Gergely alpolgármesterék, (az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje), tavaly júliusban 3 millió forintért tervezték be a Radnóti úti buszmegálló felújítását, majd novemberre, 18 millióra, azaz négy hónap alatt hatszor annyira emelték ezt az összeget.

A lap információ szerint a Radnóti úti buszmegálló felújítása 2021. július 14-én került bele a váci önkormányzat költségvetésének módosításába, 3 millió forinttal. Október 20-án tárgyalt róla újra a képviselő-testület. Ekkor úgy döntöttek, hogy inkább 5 millió forintot szánnak a beruházásra. A tervek szerint megnövelik a buszmegálló terét és rendbe teszik a mellette lévő egyik üzlethelyiséget.

November 17-én újra összeültek a képviselők és napirendre tűzték a buszmegálló felújítását. A fejlesztés összegéhez ekkor hozzáadtak még 13 millió forintot, így a felújításra összesen 18 millió forintot szánnak.

Mindössze négy hónap alatt hatszoros árat szavaztak meg egy buszmegálló és egy legfeljebb 8 négyzetméteres üzlethelyiség felújítására – írja a VácOnline.

A lap úgy tudja, Csereklye Károly önkormányzati képviselő feljelentést tett, a rendőrség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

Mint, ahogy a határozat indoklásában olvasható:

„Csereklye Károly, váci önkormányzati képviselő feljelentést tett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztály előtt ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt, mivel álláspontja szerint két váci önkormányzati beruházásnál – a Vác, Kosdi úti körforgalom megépítése, valamint a Radnóti úti buszmegálló áthelyezése során – túlárazás történt, azaz az önkormányzat felé benyújtott pályázatban szereplő és a később számlázott kivitelezési költség lényeges mértékben meghaladja a ténylegesen elvégzett munka mennyiségét és értékét, amely miatt Vác Város Önkormányzatát jelentős vagyoni kár érte.”

Forrás: VácOnline

Hozzászólás
Előző cikkPüspökhatvanban 270 ezer forintért vásárolhattak közművesített építési telket a fiatalok
Következő cikkMegújulhat az Őrbottyáni vasútállomás – mutatjuk a látványterveket