Erősített a Vác FC, kapus és középpályás érkezett

Az utolsó pillanatokban is még erősített az NB III Közép csoportjában szereplő váci labdarúgócsapat, amelyben kisebb játékos mozgásokat követően alakult ki a végleges keret a tavaszi szezonra.

A másodosztályba, a Tiszakécskéhez igazolt a gárda alapembere, Halasi Péter kapus. Helyére az NB III Nyugati csoportjában szereplő Mosonmagyaróvár 29 esztendős tartalék hálóőrét, Nacsa Pétert (képünkön) igazolta le Csank János együttese. Mellette érkezett még a 19 esztendős Héjjas Zsombor, aki egy másik NB III-as csoportban, a Nyugatiban szereplő Törökszentmiklós középpályása volt.

Héjjas Zsombort az NB III Keleti csoportjában szereplő Törökszentmiklósi FC-Veteriner együttesétől igazolta le a Vác. A 19 éves középpályás az őszi szezonban 16 harmadosztályú bajnokin lépett pályára, ebből 12-szer kezdőként, emellett egy Magyar Kupa-meccsen is játszott. Emellett már korábban volt NB III-as tapasztalata, az előző szezonban a Dunaújváros PASE együttesében 7 alkalommal csereként szerepelt. Héjjas a nyárig írt alá szerződést a Vác FC-hez.

Rutinos hálóőr is érkezett a csapathoz a héten. A 29 éves, győri nevelésű kapus, Nacsa Péter az NB III Nyugati csoportjában a 2. helyen álló Credobus Mosonmagyaróvár keretének tagja volt az őszi szezonban. Az óváriaknál nem volt alapember, egy Magyar Kupa-meccsen szerepelt, emellett pedig a megyei bajnokságban szereplő csapatukban játszott hat alkalommal. Előtte, a 2020/2021-es szezonban viszont a szintén NB III-as Eger SE együttesében abszolút alapembernek számított, 36 bajnokin és egy Magyar Kupa-meccsen védett. E két gárda mellett azonban korábban szerepelt még a BKV Előrében, a Szolnoki MÁV-ban, a Kisvárdában, a Lombard Pápában és a Győri ETO FC-ben is – a Kisvárda és a Győr színeiben az NB II-ben is játszott. Nacsával a Duna-parti klub másfél éves szerződést kötött.

A gárda kerete ezzel lényegében kialakult, amellyel készülhet a harmadosztályú bajnokság folytatására.

Fotó: Vác FC

Hozzászólás
Előző cikkÚj eszközöket kaptak az Ipoly-Völgyi Különleges Mentők
Következő cikkVáci Fidesz: a baloldal eltörölné a rezsicsökkentést