Dobogóra pályázik a sződi futballcsapat tavasszal

A Pest megyei negyedosztályú felnőtt labdarúgó bajnokság Közép-csoportjában szereplő FC Sződ az őszi szezont a negyedik helyen zárta, és a téli szünetet követően minden esélye megvan arra, hogy a dobogóra érjen a bajnokság végére.

A sződiek tíz mérkőzést játszottak le az őszi szezonban, ebből négy győzelem, két döntetlen és négy vereség a mérlegük, ez a negyedik pozícióra jogosítja őket a tabellán. Négy egység hátrányban vannak a dobogó alsó fokán tanázó Veresegyház együttesétől.

Húsz gólt lőttek az ellenfeleknek és huszonöt alkalommal kapituláltak a mérkőzéseken. (20-25) A csapat legeredményesebb játékosa ősszel a 27 éves támadó, Somogyi Balázs volt hét találattal. 2020 óta az FC Sződ játékosa, ez idő alatt tizenkilenc alkalommal volt eredményes a sződi mezben. Korábban megszakításokkal majd egy évtizeden keresztül volt a korábbi, Sződi BLSE játékosa. Mellette még Bácsi Tamás és Rakonczay Balázs volt három-három alkalommal eredményes a házi góllövő lista élmezőnyében.

Nagy Róbert együttese gőzerővel kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra. Az első edzőmérkőzést január utolsó hétvégéjén játszotta a gárda hazai pályán a Nagymaros csapata ellen. Ezen 3-2-es különbséggel győztek a sződiek. A gólokat Rakonczay Balázs, Nándori Attila és Koprivancz Róbert szerezték. Ezután a Deákvár II együttese következett, majd február 13-án a Kismaros gárdáját győzték le magabiztosan ugyancsak hazai környezetben 6-3-as különbséggel. A bajnokság február 27-én tervezett folytatása előtt a Püspökszilágy ellen lesz az edzőmérkőzések zárása idegenben.

Ha a felkészülés alatt mutatott formát vesszük alapul, akkor az FC Sződ teljes joggal pályázik a bajnokság folytatásában a dobogóra is. Egy biztos, a gárda lelkes és kitartó szurkolótábora teljes szívvel mellettük lesz otthon és idegenben is.

Hozzászólás
Előző cikk„Lassan a legkisebb falvaknak is hamarabb lesz bölcsődéje, mint Vácnak”
Következő cikkFák dőltek egy házra Nagybörzsönyben