A térség számos településén segítik adománygyűjtéssel az Ukrajnából, Kárpátaljáról Magyarországra menekülőket

Több településen kezdtek karitatív gyűjtési akciót a térségben, hogy az ily módon összegyűlt tartós élelmiszerrel, tisztálkodási szerekkel, babaápoláshoz kapcsolódó termékekkel segítséget nyújtsanak azoknak a személyeknek, akik az orosz-ukrán háború elől menekülve Magyarországon találtak menedéket.

Adománygyűjtés a településeken

Őrbottyánban a gyűjtést a város képviselő-testületének tagjainak támogatásával 2022.02.28.-03.01.-03-02., hétfő-kedd-szerda napokon szeretnék lebonyolítani. Az Őrbottyáni Segítő Kéz Szociális Szolgálat munkatársai az Őrbottyán, Fő út 101. szám alatt:
hétfőn 14-18 óráig
kedd 8-9 óráig és 14-16 óráig
szerda 8-9 óráig és 14-18 óráig várják a felajánlott adományokat.
Az akció ideje alatt beérkezett termékeket, árucikkeket 2022.03.03-án csütörtöki napon a határ melletti településekre szállítják.

Csőváron az adományokat az önkormányzat közösségi termébe várják hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:00 között.

Kosdon a Petőfi Sándor Művelődési Ház-Könyvtár és Információs helyen adható le adomány hétfőn reggel nyolc órától.

„Megérkeztek az első adományok” – tette közzé Zombori Zsuzsanna a Petőfi Sándor Művelődési Ház-Könyvtár vezetője hétfő délelőtt Facebook oldalán.

A Kosdi Római Katolikus Plébánián működő Szent Erzsébet Karitász csoport a Katolikus Karitász országos gyűjtésébe bekapcsolódva szervez gyűjtést. Az adományokat Kosdon, a Katolikus templom sekrestyéjében lehet leadni szentmisék előtt és után.

Vácon a Váci Fidesz-KDNP irodájában, Vácon a Csányi László krt. 52. szám alatt adhatóak le a felajánlások a nyitvatartási időben.

Acsán pedig a Községi Könyvtárba várják az adományokat.

Mire figyeljenek, akik adományozni szeretnének

Őrbottyán hivatalos közösségi oldalán hasznos információkat osztottak meg arról, hogy mire figyeljenek, akik adományozni szeretnének:

A gyűjtés során kizárólag – melegétel konzervek, -konzervek,- tartós tej,-tartós kenyerek,-hűtést nem igénylő azonnal fogyasztható élelmiszerek, – csokoládé,- édesség,-gyümölcslevek, – ásványvizek,- termoszok, – babaápolási holmik, pelenkák minden méretben, -papírzsebkendő, – nedves törlőkendő , – tisztálkodási szerek, – fertőtlenítő és tisztítószerek, – tápszer kisgyerekeknek, – WC papír, – kézfertőtlenítő, – szájmaszk, – női intim dolgok (betétek, törlőkendők), tudnak átvenni.

Az élelmiszerek és tisztálkodási szerek szavatosságát átvételkor ellenőrzik. Amennyiben a szavatosság, minőségmegőrzési idő lejárata egy hétnél rövidebb idő, azt a tételt nem veszik át. Az ilyen módon át nem vett tételek elszállításáról az adományozónak kell gondoskodnia.

Kizárólag kereskedelmi forgalomba hozható élelmiszert és tisztálkodási szert tudnak átvenni, melyek esetén a gyártó, készítő beazonosítható, így házi-lekvárt, házi-befőttet nem tudnak átvenni. Bontott csomagolású élelmiszert, tisztálkodási szert nem tudnak átvenni. Az ilyen módon át nem vett tételek elszállításáról az adományozónak kell gondoskodnia. Ruhaneműt, cipőt nem vesznek át.

Hozzászólás
Előző cikkInotay-Márki-Zay: Visszatérhet a vizitdíj a váci rendelőkbe, a napidíj a kórházba
Következő cikkVándorkiállítás nyílt Acsán a Művelődési Házban