50 millió forintból újultak meg a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola nyílászárói

A Váci Radnóti Miklós Általános Iskolában korábban már tizenkét millió forintból felújították, korszerűsítették a bejáratot, ezúttal pedig az épület összes nyílászáróját újra cserélték. Az ötven millió forintos beruházást a helyszínen tekintette meg Verebélyi Gábor Ákos tankerületi igazgató és Rétvári Bence a térség országgyűlési képviselője.

Folyamatosak a fejlesztések, bővítések az iskolákban

„Ugyan járvány volt Magyarországon, de ez a járvány nem állította meg és nem is késleltette azokat a fejlesztéseket, beruházásokat, melyek a Dunakanyarban és Vácon is az iskolák a korszerűsítését is jelentik.”

„Többszörösen is fontos beruházás ez a nyílászáró csere, mert egyrészt az osztálytermek is komfortosabbá válnak, mindamellett a fenntartási költségek is csökkennek. A diákok is egyre modernebb körülmények között tudnak tanulni. Ennek a felújításnak a forrása a Gazdaság Újraindítási Program volt. Folyamatosak a fejlesztések az iskolákban, folyamatosak a korszerűsítések, ahol pedig arra van szükség az agglomerációban ott az iskolabővítések is”- fogalmazott Rétvári Bence.

Fontos, hogy a pedagógusok anyagi biztonságát megőrizzék

Hozzátette, hogy nemcsak az iskolák felújítása volt fontos a járvány ideje alatt, hanem az is, hogy a pedagógusok anyagi biztonságát megőrizzék. Így a járvány alatt tíz plusz tíz százalékos béremelés zajlott, míg más országokban a szinten tartás sem sikerült egyes közszolgálati bérek tekintetében.

A tankerület külön is figyeli az iskolák műszaki állapotát

Verebélyi Gábor Ákos Tankerületi igazgató pedig arról beszélt, hogy feltétlen jó helyre került a projekt, Flamichné Somogyi Erzsébet az intézmény igazgatója visszajelzései szerint már most érezhető, hogy az eddig beállított fűtést fokozatosan vissza lehet venni, mivel nem szökik ki a régi ablakok résein a meleg levegő. Kifejtette: „Minden iskolát figyelünk műszakis kollégáink részvételével, ők naprakészek és segítenek abban, hogy tudjuk, melyik intézményben mire van szükség.”

A tankerületi igazgató arról is beszélt, hogy Vác, észak Pest megye, illetve a Dunakanyar fővárosa. Nagyságrendileg körülbelül tízezer diák tanul itt, így joggal mondhatjuk, hogy diákváros Vác.

Hozzászólás
Előző cikkA váchartyáni vasútállomáson is van már MÁV jegyautomata
Következő cikk„Aggódunk Ukrajnáért, de a háború nem megoldás”