„Aggódunk Ukrajnáért, de a háború nem megoldás”

Felelőtlennek tartjuk és nem támogatjuk azt az ellenzéki álláspontot, hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajna területére. Nem fogunk támogatni olyan javaslatokat sem, amelyek hazánk gázellátását és a rezsicsökkentést veszélyeztetik – írja közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Mint írják: Magyarország közvetlen szomszédságában sajnos a legrosszabb forgatókönyv következett be: egy háború, amelyet még a legnagyobb országok diplomáciai erőfeszítései sem tudtak megakadályozni. Ebben a helyzetben az a legfontosabb, hogy a magyar emberek biztonságát garantáljuk. Aggódunk Ukrajnáért, kiállunk Ukrajna területi integritása mellett, de a háború nem megoldás.

Úgy fogalmaznak:

„ALAPVETŐ ÉRDEKÜNK, HOGY MAGYARORSZÁG KIMARADJON A HÁBORÚS KONFLIKTUSBÓL.Éppen ezért felelőtlennek tartjuk és nem támogatjuk azt az ellenzéki álláspontot, hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajna területére. Nem fogunk támogatni olyan javaslatokat sem, amelyek hazánk gázellátását és a rezsicsökkentést veszélyeztetik.”

Magyarország az EU és a NATO tagjaként támogatja a béke helyreállítására irányuló közös erőfeszítéseket. A Magyar Honvédség felkészült a határvédelmi és humanitárius feladatokra, nagykövetségünk minden segítséget megad az Ukrajnában tartózkodó magyaroknak – írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Fotó: Harci járművek Kelet-Ukrajnában 2022. február 24-én. Fotó: Reuters

Hozzászólás
Előző cikk50 millió forintból újultak meg a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola nyílászárói
Következő cikkVácOnline: Az inkompetens Inotay szerint a migránsoknak a lehető legjobb ellátást kell nyújtanunk