Sződön tavaly a fejlesztési beruházások meghaladták a 400 millió forintot

Épül a sződi irattár
Már majdnem kész a Polgármesteri Hivatal mögött épülő irattár.

Sződön a tavalyi évben tizenegy benyújtott pályázatból kilenc nyert, továbbá öt önkormányzati önerős beruházás valósult meg. A községben 2021-ben a fejlesztési beruházások meghaladták a 400 millió forintot.

A Vállalkozói Park hasznosításából jelentős bevételre számíthatnak Sződön

A helyi lapban közölt összefoglaló szerint a tavalyi évben átadásra került a Vállalkozói Park és megkezdődtek a befektetőkkel az üzleti tárgyalások. Az önkormányzat reményei szerint a Vállalkozói Park hasznosításából jelentős bevételre számíthatnak az elkövetkezendő években, mely bevételekből tovább tudják finanszírozni a pályázati önrészeket, valamint újabb önerős beruházások megvalósulását. A beruházás hetven százalékát pályázati forrásból, harminc százalékát pedig önerőből biztosították.

Sikeres pályázatokból nem volt hiány 2021-ben

2021-ben elkészült a Rákóczi Ferenc utca teljes szakaszának felújítása és korszerűsítése. A beruházáshoz szükséges forrást az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című pályázat keretén belül elnyert, 40 %-os pályázati forrásból, valamint 60 %-os önerőből sikerült megvalósítani.

Sikeresen pályáztak védőnői eszközbeszerzésre, az önkormányzati közterületek karbantartásának eszközbeszerzésére, a falunapi rendezvény támogatására, a Sződi Ringató Mini Bölcsőde bővítésére, a Faluház energetikai korszerűsítésére, óvodai tornaszoba fejlesztésére. Továbbá 5 millió forintot nyertek járdák korszerűsítésére.

Patakokon átívelő gyalogoshidak is átadásra kerültek

Mindezek mellett elkészültek a Hartyán-patakon, a Sződ Rákos-patakon és a Tece-patakon átívelő gyalogoshidak. Megvalósult a Sződi Hunyadi János Általános Iskola bővítéséhez szükséges új gyalogosjárda, valamint a járda alá csövezett vízelvezető rendszer.

Rövidesen átadásra kerül a Faluház mellett felépült Sződ Önkormányzatának Irattára és raktár épülete. Mindezek mellett a tavalyi évben sor került a szikkasztó és vízelvezető árkok karbantartására, a Dózsa György út templomtól a buszfordulóig terjedő szakaszának korszerűsítésére.

A helyi újság cikkében arról is ír, hogy hosszú előkészületi munka előzte meg Sződ község új Rendezési Tervének elkészítését. Az új Rendezési Terv anyaga a hiánypótlásokkal és módosításokkal együtt megküldésre került a Pest Megyei Főépítésznek. 2021. november 1-től pedig új gyermekorvos – dr. Gál Katalin – kezdte meg munkáját a községben.

Hozzászólás
Előző cikkMeg sem nyitott, de már most teltház van Kisnémedi új bölcsődéjében
Következő cikkVilágbajnok lett a váci iskola tanulója