Óvodai csoport és az iskola több osztálya is karanténba került Őrbottyánban

A hivatalos források szerint az elmúlt napokban 6000 új fertőzöttről 50%-al 9000 főre nőtt a napi új betegek száma. Őrbottyánban is sok új beteg van, túlnyomóan a fiatalok körében.

A járvány gyorsan terjed, de amíg az előző hullámok alatt a családokon belül nem mindenki fertőződött meg egyszerre, most a családokon belül mindenki megfertőződik. Iskolánkban minden évfolyamon van már karanténba helyezett osztály” – fogalmaz Szabó István Őrbottyán polgármestere a település közösségi oldalán.

Hozzátette, a település óvodájában is volt két csoport, melyet határozattal karanténba helyeztek. Őrbottyán polgármestere úgy fogalmaz: „A tapasztalatok szerint a mostani hullámban enyhébb lefolyásúak a megbetegedések, de az óvatosság továbbra is fontos, elengedhetetlen. Kérem vegyék komolyan a betegségnek ezt a hullámát is! A járványügyi helyzet folyamatosan változik, ezért kérek mindenkit, hogy tartsa be az egészségügyi előírásokat és figyeljék a hiteles hírforrásokat. Megítélésem szerint a maszkviselésére és a folyamatos fertőtlenítésre továbbra is nagy hangsúlyt kell helyeznünk.”

Hozzászólás
Előző cikkÁrokba hajtott egy autó Rád közelében
Következő cikk400 millió forint támogatással, 48 férőhelyes bölcsőde nyílt Őrbottyánban