A Váci Reménység SE edzője, Magyari Zoltán lett az év edzője, de több váci sportolót is díjaztak

Szőllősi István para atléta és a Váci Reménység SE edzője, Magyari Zoltán
Szőllősi István para atléta és a Váci Reménység SE edzője, Magyari Zoltán.

Bár a Sportkarácsony rendezvényt idén a járványhelyzet miatt nem rendezték meg, Pest Megye Közgyűlése idén is megszavazta a legjobb sportolókat. A Pest Megyei Önkormányzat hivatalos portálja közölte a díjazottak névsorát, az elismeréseket pedig hamarosan eljuttatja a győzteseknek. Sellyei Csanád kajak-kenu utánpótlás kategóriában bizonyult a legjobbnak. A Váci Reménység Egyesület edzője, Magyari Zoltán a legjobb edző lett a szavazáson. A pestmegye.hu beszámolója alapján a legjobbak között többi váci is az élen végzett.

Az év legeredményesebb sportszervezete a Váci Reménység Egyesület

Az év legjobb Pest megyei csapata a Lv Sport Multicham Szentendrei Női Kézilabda Egylet felnőtt gárdája lett. A 2021. év nyarán Agárdon rendezett Magyar Kupát megnyerték. Az idei strandkézilabda szezont megnyerték és Palermóban az EHF Beach Handball Chanpions Cup versenyét a negyedik helyen zárták. Az egyesület elnöke és edzője Gróz János.

Legjobb női felnőtt sportoló Mészáros Eszter sportlövő, a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club versenyzője lett. Mészáros Eszter az idei évben a Sportlövő Országos Bajnokságon három versenyszámban két arany és egy bronzérmet nyert. Az eszéki Európa-bajnokságon egy első és egy harmadik helyet szerzett. A 32. Olimpiai Játékokon, Tokióban hetedikként végzett. Edzője Szucsák László.

A férfiaknál a legjobbnak felnőtt kategóriában Gémesi Csanád kardvívót, a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club versenyzője bizonyult. Gémesi Csanád a 32. Olimpiai Játékokon Tokióban bronzérmet nyert a magyar kardcsapat tagjaként. Edzője Navarrete József.

Magyar Zoltán csoportjában együtt edzenek ép és para versenyzők

Örömteli hír volt, hogy a Váci Reménység SE atléta edzőjét, Magyari Zoltánt választották a legjobbnak az év edzője kategóriában. Magyari Zoltán tanítványai kiválóan szerepelnek az országos és nemzetközi versenyeken, bajnokságokon dobó számokban. Ezt bizonyítja számtalan magyar bajnoki érmük, helyezésük. Tanítványai közül hatan tagjai a különböző korosztályos válogatottnak. Csoportjában együtt edzenek ép és para versenyzők. A 2021. év legnagyobb sikerét Szőllősi István para atléta érte el, aki a Paralimpián, Tokióban ötödik helyezést ért el súlylökésben.

Speciális sportágak kategóriájában az év legeredményesebb sportszervezete a Váci Reménység Egyesület mindenkit megelőzött. Az egyesület atlétikai szakosztályában ép és para atléták együtt végzik edzéseiket, példamutatóan segítik egymást. Egyedülállóan az országban integrált versenyeket rendeznek. Az egyesület négy para atlétája vett részt 2021-ben „Grand Prix” versenyeken és négyen képviselték hazánkat Bydgoszcz-ban az Európa-bajnokságon. Amint azt már feljebb említettük a Tokyo 2020 Paralimpián Szőllősi István súlylökés versenyszámban ötödik helyezést ért el. Az egyesület legeredményesebb versenyzői Kálmán Krisztina, Keresztesi Erika, Nagy Ambrus és Szőllősi István. Az egyesület elnöke Kovács Örs Levente.

Sellyei Csanád kajak-kenus az év legjobb Pest megyei férfi utánpótlás sportolója

Sellyei Csanád az idei utánpótlás kajak-kenu maratoni világbajnokságon kajak egyes és kettes versenyszámban is aranyérmes lett, az Európa-bajnokságon kajak egyesben szintén a dobogó legfelső fokára állt.

Pest Megye Közgyűlése férfi utánpótlás korosztályban az év legjobb Pest megyei sportolója elismerésben részesítette Sellyei Csanád kajak-kenu versenyzőt, a Váci Kajak-Kenu SE sportolóját. Sellyei Csanád az idei utánpótlás kajak-kenu maratoni világbajnokságon kajak egyes és kettes versenyszámban is aranyérmes lett, az Európa-bajnokságon kajak egyesben szintén a dobogó legfelső fokára állt. Edzője László Csaba.

A váci díjazottak teljes névsora

  • Az év edzője Magyari Zoltán (Váci Reménység Egyesület).
  • A speciális sportágak kategóriában az év legeredményesebb Pest megyei sportszervezete a Váci Reménység Egyesület.
  • A speciális sportágak kategóriában az év legjobb Pest Megyei sportolója I. díj: Szőllősi István paraatléta (Váci Reménység Egyesület, edzője Magyari Zoltán).
  • Az általános iskolás korosztályban az év legjobb Pest megyei diáksportolója III. díj: Birkás Bíborka versenytáncos (TAZE TSE, edzői: Bődi Dénes és Haddad Sabrina).
  • Az általános iskolás korosztályban az év legjobb Pest megyei diáksportolója I. díj: Illyés Gréta atléta (Váci Reménység, edzője és testnevelője Magyari József
Hozzászólás
Előző cikkKözépdöntőben búcsúzott a váciakkal erősített női kéziválogatott a vébén
Következő cikkIgazgatási szünet van Acsán