Ravatalozót szenteltek Csőváron

Az ősz végén szentelte fel Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke a Csővári Evangélikus Egyházközség tulajdonában lévő temető felújított ravatalozóját és új urnafalát, amelyre a gyülekezet a Magyar Falu Program pályázatán keresztül több mint 9,6 millió forintos támogatásban részesült – írja az evangelikus.hu.

A délelőtti ünnepi istentiszteleten a járványügyi előírások betartása mellett a csővári evangélikus hívek együtt adtak hálát az elmúlt egyházi esztendőért, és megemlékeztek mindazokról, akiket a tavalyi évben magához szólított az élet és halál Ura. Az istentisztelet liturgiai szolgálatát Czöndör István, a Csővári Evangélikus Egyházközség parókus lelkésze végezte. Jel 21,6–7 alapján elmondott igehirdetésében Fabiny Tamás rámutatott arra, hogy így is imádkozhatunk: „Uram, emlékeztess halálomra gyakran. Emlékeztess örök életemre még gyakrabban.”

Az istentisztelet után a szolgálattevők és a gyülekezet levonult a templom mellett található ravatalozóhoz, ahol Korenné Turán Gyöngyi gyülekezeti felügyelő átadta a megújult ravatalozó kulcsát, majd a püspök megáldotta az épületet és az urnafalat.

Az anyagyülekezet az istentisztelet offertóriumát a Penci Evangélikus Leányegyház templomának tetőfelújítására ajánlotta fel. Az ünnepséget az önkormányzat nagytermében szűk körű szeretetvendégség zárta.

Forrás, fotó: (evangelikus.hu)

Hozzászólás
Előző cikkNagy érdeklődés mellett zajlott Vácdukán a Karácsonyfa-állítás Ünnepség
Következő cikkA távoli sarkkörről érkezett madarat fotóztak Vácon