Puskásné Krecsik Márta lett Kisnémedi díszpolgára

Puskáné Krecsik Márta Kisnémedi díszpolgára
Puskáné Krecsik Márta lett 2021-ben Kisnémedi díszpolgára.

Kisnémediben a Mindenki Karácsonya program keretében adták át a település díszpolgára elismerést. Idén az 1937-ben a településen született, és a Kisnémediért aktívan tevékenykedő Puskásné Krecsik Márta vehetett át az elismerő díjat.

Fiatal korától részt vett a település közösségi életében

Mint méltatása során a rendezvényen kiemelték, Márta egész életében Kisnémediben dolgozott. A helyi termelő szövetkezetnél, valamint a Magyar Posta, kisnémedi postahivatalában.

Fiatal korától részt vett a település közösségi életében. Volt tagja a helyi néptánc csoportnak, dalkörnek, és jelenleg is a Faluvédő Egyesületnek.

Több mint 300 darabból álló népviseletbe öltöztetett babagyűjteménye van

Nyugdíjazásától kezdve gyűjti a babákat, amiket helyi népviseletbe, valamint a környező települések és az országos tájegységek népviseleti ruháiba öltözteti fel. A több mint háromszáz baba egy részét, Kisnémedi rendezvényein megcsodálhatták az érdeklődők. Emellett a 2012-ben átadott tájház fő tárgyainak összegyűjtésére is maradt energiája.

Kisnémedi Község Önkormányzata 2021-ben a településért végzett munkája elismeréseképpen, valamint jelentős civil társadalmi szerepvállalásáért díszpolgári elismerésben részesítette őt.

Hozzászólás
Előző cikkBárki vehet el meleg kabátot, csizmát Őrbottyánban a „Szabadfogas” akció keretében
Következő cikkEnergetikailag megújul és új tornatermet kap a nagymarosi általános iskola