Energetikailag megújul és új tornatermet kap a nagymarosi általános iskola

Újabb, 50 millió forintos kormányzati támogatásból fejlesztik a nagymarosi iskolát – ezt Heinczinger Balázs polgármester jelentette be a közösségi oldalán december 23-án. A beruházás során kicserélik az intézmény nyílászáróit, így sokkal hatékonyabb lesz az épület hőszigetelése. Emellett az iskola új tornatermet is kap, amelyre 783 millió forint támogatást biztosít a kormányzat.

A befektetett munka és utánjárás ismét eredményt hozott! Tankerületünk ismét egyedi kormánytámogatást kapott, most a nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános Iskola energetikai korszerűsítésére – jelentette be a polgármester.


783 millió forint támogatást biztosít a kormányzat az új nagymarosi tornaterem építésére – ezt már Rétvári Bence, a Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője közölte még áprilisban. A fejlesztésnek köszönhetően az új teremben sport- és közösségi rendezvényeket is tarthatnak majd.


„Nagymaroson régóta megoldatlan, hogy a Kittenberger Kálmán Általános Iskola diákjainak – főleg rossz időben – a mai kor elvárásainak is megfelelő körülmények között tartsák meg a tornaórákat. A kormány ezért döntött arról, hogy új tornatermet épít a nagymarosi diákoknak, és ehhez 783 millió forint kormányzati forrást biztosít.” – jelentette be Rétvári Bence.


Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára arról is beszámolt, hogy az egyedi adottságú terepviszonyok és a különösen értékes iskolaépület miatt egyedi tervezés szükséges a tornacsarnok megvalósításához.


„Hamarosan egy modern, ízléses, környezetbe illő épülettel bővül az iskola a diákok és szülők örömére, mely a diákokon kívül a nagymarosiak sport és közösségi rendezvényeinek is új helyszínt biztosíthat! Gratulálunk a településnek!” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Hozzászólás
Előző cikkPuskásné Krecsik Márta lett Kisnémedi díszpolgára
Következő cikkCsörögön helyben is felvehető volt a koronavírus elleni oltás