Látogatható a sződi Falumúzeum

Sződ önkormányzata hivatalos közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy a településen látogatható a Falumúzeum, amely a község bölcsődéjének épületében lett kialakítva.

Egy nagyon érdekes, helyi programlehetőségként harangozzák be a Falumúzeumot a sződiek. Ez a régi polgármesteri hivatal épületében működő bölcsődében lett kialakítva, ami a sződi templom mellett továbbhaladva, a postával majdnem szemben található.

A Falumúzeumot gondos munkával Serfőző Jánosné, Rozika néni alakította ki jelenlegi formájára. Ide minden évben ellátogatnak a nagycsoportos óvódások, hogy megismerjék a község hagyományait és múltját. Családi programokra is ajánlják, sok szép, lassan már feledésbe merülő dolgot lehet látni a múzeumban. A Sződön született lakosok feleleveníthetik a régi emlékeket, hagyományokat. A közelmúltban a községre költözők pedig betekintést nyerhetnek Sződ múltjába.

Előzetes bejelentkezés alapján egyeztethető a Falumúzeum látogatása. Rozika néni szívesen várja a látogatókat, a 06 30 541 30 17-es telefonszámon lehet őt keresni.

Hozzászólás
Előző cikkA márianosztrai börtönnel ismerkedtek a szobi diákok
Következő cikkAz ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon munkatársa kapott Szörényi-díjat