A kosdi óvodában haladnak a korral – webshopban árulják a jótékonysági vásár termékeit

A Kosdi Csoda-Vár Óvoda és Bölcsőde dolgozói, valamint a szülők összefogásával, alkalmazkodva a pandémia miatt kialakult helyzethez tavaly kényszerűségből az addig megszokott hagyományos adventi vásárt, online térbe költöztették.

A szülői segítséggel elkészült honlap és webshop nyújtotta lehetőséget kihasználva, a karácsonyi díszeket interneten árusították. Az előző évi vásár nagy sikerrel zárult, a kitűzött célt jócskán meghaladva 130.000 forint gyűlt össze a szülők és dolgozók által készített kézműves díszekből. Mivel az óvodában igen kevés tornatermi fejlesztő eszköz állt rendelkezésre, így a bevételt erre fordították.

Mivel a vírushelyzet miatt, idén sem volt lehetőség megtartani a megszokott óvodai karácsonyi rendezvényt ismét a tavalyi módszert választották. Az ötletgazda, Gerzsenyi-Raczkó Tímea, a Szülői Közösség elnöke elmondta, a díszek gyártásában a fő szerepet az intézmény óvónői, dadusai vállalták. Táskákat, és győnyörű díszeket varrtak, de ezúttal is sok szülő besegített kézműves díszeik felajánlásával.

Györgyné Dakos Szilvia az intézmény vezetője kérdésünkre kifejtette, hogy az idei vásár célja, egy úgynevezett Okoskocka fejlesztő eszköz vásárlása, mely már jelen állás szerint sikerült is, de még tart a vásár, és nagyon szeretnének egy projektort is vásárolni, ha annyi bevétel gyűlne össze.

A Kosdi Csoda-Vár Óvoda és Bölcsőde „Adventi Csoda Vár” adománygyűjtése elérhető az óvoda honlapján: kosdiovoda.hu/adventicsodavar

Hozzászólás
Előző cikkÖt település fogászati ellátása oldódott meg
Következő cikkUtakat újítanak fel Zebegényben