Csörögön helyben is felvehető volt a koronavírus elleni oltás

Csörögön az önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös akciójaként a lakosságnak lehetősége volt helyben felvenni a koronavírus elleni oltást.

Szorcsik József a település polgármestere elmondta, amennyiben úgy ítélik meg, hogy sikeres lesz az akció újra meg foják hirdeti a lehetőséget az itt élők számára.

Az oltás folyamata ugyanaz, mint egy kórházi oltóponton. A hozzájáruló nyilatkozat kitöltése után egy orvossal történő beszélgetésre, ezen belül általános egészségügyi alkalmasság felmérésére kerül sor. A helybe vitt oltás fontos része, hogy egydózisú Janssen vakcinát kapnak a jelentkezők, mely után nem kell második oltásra visszamenni, a védettség már 14 napon belül kialakul, és 18 éves kor felett biztonsággal beadható.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az Operatív Törzs által jóváhagyott önálló oltási program révén Mozgó Egészségügyi Központ segítségével állította fel mobil oltópontját Csörögön, ahová kora reggel ötfős személyzettel érkeztek. A jelentkezők között voltak idősebbek, fiatalok, akik járvány kitörése óta átestek már fertőzésen, de érkeztek olyanok is, akik korábban féltek az oltástól.

Tóth Viktória mentő szakápolótól azt is megtudtuk, hogy jelenleg is zajlik a Máltai Szeretetszolgálat felmérése az oltási tévhitekről, így a válaszokat ajándékcsomaggal köszönték meg.

Hozzászólás
Előző cikkEnergetikailag megújul és új tornatermet kap a nagymarosi általános iskola
Következő cikkKarácsonyi csomagot adtak át Kisnémediben a lakosoknak