Nemcsak olvasnivalóval, programokkal is várja látogatóit Kosdon a könyvtár

2017-ben nyitotta meg kapuit Kosdon a könyvtár, mely a Petőfi Sándor Művelődési Házban kapott helyet. Jelenleg 132 beiratkozó van, de számuk egyre nő.

Negyedévente érkeznek új könyvek, havonta pedig helyben olvasható folyóiratok. A lejárt folyóiratokból pedig lehet válogatni, elvinni, ezeket egy dobozba helyezi Zombori Zsuzsanna könyvtárvezető, aki kérdésünkre kifejtette, a tavalyi járványhelyzet egy kissé meglátszott az új beiratkozók számán is, mivel nem lehetett látogatni a könyvtárat. A helyzetet úgy próbálták orvosolni, hogy házhoz szállítást lehetett igényelni.

Zombori Zsuzsanna azt is elmondta, hogy több program is zajlott a könyvtár szervezésben. Idén februárban madáretető készítés zajlott, melyhez az Arany János Általános Iskola diákjai is csatlakoztak, de farsangi jelmezverseny is volt online. A Madarak és Fák napján a második osztályosok látogattak a könyvtárba, dekorációt is készítettek a könyvtár részére. Zajlottak ezen kívül kézműves foglalkozások, kézműves tábor.

Csatlakozva a Déryné Programhoz, ennek a keretében színházi előadások zajlanak. Eddig négy előadást láthatott a közönség. A soron következő november 21-én, délután három órakor a János Vitéz lesz a Petőfi Sándor Művelődési Házban. Cirkuszi előadás is volt ősszel, a mai napon pedig, egy 3D-s történelmi mozibusz látogat Kosdra az általános iskolába, mely szintén a könyvtár szervezésében valósulhat meg, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár közreműködésével. A 120 jelenetben az iskolás gyerekek a teljes magyar történelmet megismerhetik a Hunor és Magor legendájától kezdve az Európai Unióba történő belépésig.

Hozzászólás
Előző cikkKét újabb kamerával bővült Galgagyörkön a kamerarendszer – A település számos pályázaton nyert idén
Következő cikkLáthatóságot javító közlekedésbiztonsági eszközöket osztott a rendőrség Vácon