Nagyszabású adventi programsorozat lesz Sződligeten

Számos programmal várják idén az adventi időszakban a sződligetieket és környékbelieket. A rendezvényeket hat helyi, civil szerveződés, közösség összedolgozása nyomán tudják megvalósítani.

November 27-től megtekinthető a ZöldLiget Közösség mesés adventi installációja a Nagyboldogasszony templom előtt, ahol nap mint nap gyermekrajzok és helyi közszereplők adventi gondolatai fognak megjelenni egészen december 24-ig.

November 28-án nyitja meg kapuit az 5 év után újrainduló Mézeskalácsfalu a katolikus templom előterében, a Sződligeti Jubileumi Alapítvány szervezésében. A nagy sikerű közösségi mézeskalács-sütés és kiállítás minden nap 10 és 18 óra között látogatható.

Adventi szombat délutánokon 17:45-től a Szabadság téren a Sződligetiek Baráti Köre és a helyi KDNP szervezésében ökumenikus gyertyagyújtásokon lehet részt venni. Az ünnepi készülődést segítő gondolatok mellett kulturális közreműködés és forró tea várja a résztvevőket.

December 11-én 17:45-kor az ökumenikus gyertyagyújtás mellett a ZöldLiget karácsonyi rendezvényét szervezik szintén a Nagyboldogasszony templom elé. Az este folyamán adventi koncertet ad a Misztrál, de sok más apróság is várható még.

Emellett idén is megszervezik a már hagyományos Karácsonyvárást. A Szenteste délutánjának ikonikus kulturális hangolódó-eseményét a Sződligeti Római Katolikus Egyházközség szervezi.

Hozzászólás
Előző cikkKülönleges adventi harangkoncert lesz Püspökszilágyon
Következő cikkDecemberben csak az adott időpontokban lesz Püspökhatvanban fogászati rendelés