Egy igazán remek családi programtipp vasárnapra – Kosdra jön a János Vitéz előadás

A térségben több település is csatlakozott a Déryné Programhoz, melynek keretében színházi előadások érkeznek helybe, így még utazni sem kell a színvonalas kulturális programokért. Kosdon vasárnap délután három órától a művelődési házban a János Vitézt nézhetik meg az érdeklődők, mindössze kétszáz forintos jegyáron.

Petőfi Sándor halhatatlan klasszikusa az egész család számára maradandó élményt nyújt

A Déryné Program előadása rendhagyó formában, egy óra leforgása alatt kívánja bemutatni a nézők számára Petőfi Sándor halhatatlan klasszikusát. Az előadás nem csupán az iskoláskorúak, hanem az egész család számára maradandó élményt nyújt, lendületes, fiatalos játékmódjával. Ehhez az előadáshoz kapcsolódik, hogy múlt hónapban a János vitéz 50. jubileumi előadását ünnepelte a Déryné Társulat. A Berettyán Nándor által rendezett produkció premierje 2020. augusztus 8-án volt Sátoraljaújhelyen. Az azóta eltelt, kicsivel több mint egy év alatt, a Vándorszínház alprogramban utaztatott produkciót nagy sikerrel játszotta a társulat. Petőfi Sándor klasszikusa az ország számos településére jutott el, és több mint 7 000 néző tekinthette meg, köztük az Erzsébet Táborokban is nagy népszerűségnek örvendett a gyermekek körében.

Déryné Társulat: János Vitéz ajánló

A Déryné Program elsődleges célja a minőségi színházi kultúra eljuttatása a kistelepülésekre

A Déryné Program olyan hiánypótló kezdeményezés, melynek elsődleges célja a minőségi színházi kultúra eljuttatása a kistelepülésekre, valamint azokra a területekre, ahol a kultúrához való hozzáférés lehetősége korlátozott. A minőségi színházi produktumok széleskörű utaztatásával és anyagi támogatásával a kultúrához való hozzáférés pénzügyi és földrajzi akadályait hivatott leküzdeni. Ezzel összefüggésben támogatja a programba jelentkező vidéki kőszínházak, társulatok és alkotócsoportok produkcióinak műsoron tartását.

Hozzászólás
Előző cikkJárdaépítési munkálatok zajlanak Csörögön
Következő cikkAdventi kalendáriummá változnak az ablakok Rádon