Adventi kalendáriummá változnak az ablakok Rádon

Az adventi időszakra készülve Rádon a tervek szerint december elseje és huszonharmadika között a kezdeményezésben résztvevők kidíszítik ablakaikat, és minden este az adventi időszak végéig kivilágítják, hogy az utcákat járó emberek megleljék azokat.

Hűvösvölgyi Rita, a Rádi Napköziotthonos Óvoda szülői munkaközösségének tagja megkeresésünkre elmondta, van érdeklődés a kezdeményezésre, sorra gyűlnek az ablakok. Ő maga két éve költözött a településre, és bízik benne, hogy sikerülhet elindítani egy hagyományt, ahol a régi értékek és a szeretet lesz az elsődleges.

Hozzátette, hogy tapasztalata szerint az itt élők, nagyon kedves, közvetlen emberek. Mint fogalmazott:

„A szeretet nem „csecsebecsékkel” kifejezhető. A tisztelet, az odafigyelés, a törődés, néhány jó szó, többet jelent bárminél.”

„Szeretném, ha gyermekeinknek ez lenne a példa és nem az a torz kép, amit a világ jelenleg olyan fontosnak tart. Imádom az év ezen időszakát! Számomra a készülődés és a várakozás teszi olyan varázslatossá a karácsonyt. Lelassul a világ kicsit, és előtérbe kerül a szeretet, amire most hatalmas szüksége van a világnak, az emberiségnek a vírus okozta megpróbáltatások után. Nagy divatja van egy pár éve ennek a megmozdulásnak ilyenkor, gondoltam teszek egy próbát, hogy közelebb hozzam az embereket.”

A kép illusztráció.

Hozzászólás
Előző cikkEgy igazán remek családi programtipp vasárnapra – Kosdra jön a János Vitéz előadás
Következő cikkSikeres volt a faültetési akció Nagybörzsönyben