Rétvári Bence: Ma se döntsenek mások arról, hogy mi, magyarok hogyan éljünk!

Rádon október 22-én délután emlékeztek meg az 1956-os hősökről. Az ünnepi műsoron beszédet mondott Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője.

A rádi Templom téren immár hagyományosan a 2017-ben átadott ’56-os emlékműnél tartották meg a megemlékezést. Lieszkovszki Gábor polgármester meghívására az eseményen részt vett Rétvári Bence országgyűlési képviselő, az EMMI államtitkára is. A Himnusz eléneklése után a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulóinak ünnepi műsorát láthatták a jelenlévők, majd Rétvári Bence mondott beszédet.

A térség országgyűlési képviselője beszédében Mindszenty József gondolatát hangsúlyozta, hogy az ’56-os forradalom és szabadságharc azért folyt, mert a magyar nemzet szabadon akart dönteni arról, hogy miképpen éljen. Szabadon akart határozni sorsa, államának igazgatása, munkájának értékesítése felől. Majd e gondolat mentén párhuzamot állított a múlt eseményei és a jelen között, kijelentve, hogy ma se döntsenek mások arról, hogy mi, magyarok hogyan éljünk.

A megemlékezés az 1956. október 23-án kezdődött forradalom rádi áldozatainak is emléket állító, Rád Község Önkormányzata és a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány támogatásával készült emlékmű megkoszorúzásával végződött.

Hozzászólás
Előző cikkVácra érkezett a Vérbe fojtott szabadság vándorkiállítás
Következő cikkA héten lehet felvenni Pencen az influenza elleni oltást