Vélhetően áramlopás okozott tüzet Csörögben, mely átterjedt egy vétlen négygyermekes édesanya házára is

Múlt pénteken tűz ütött ki Csörögben a Munkácsy Mihály utca 52. szám alatti ingatlanban, ahol két család tartózkodott ott életvitelszerűen, a tűz oka valószínűsíthetően illegális áramvételezés miatt keletkezett elektromos túlfeszültség volt – írja Szorcsik József polgármester Csörög Facebook oldalán.

Mint közli, személyi sérülés nem történt, az ingatlan viszont lakhatatlanná vált. Az ingatlan azon részében élő család, ahol a tűz keletkezett semmilyen módon nem tudták igazolni az ottani lakhatásukat, Csörögben lakcímmel nem rendelkeztek. Ennek ellenére a Máltai Szeretetszolgálat gondoskodott az elhelyezésükről egy budapesti krízisközpontban. A vétlen család, anyuka és négy gyermek elhelyezését az önkormányzat a Máltai Szeretetszolgálattal elindította.

Szorcsik József közlése szerint péntekre megoldódhat az édesanya és gyermekei elhelyezése: „Igyekszünk középtávú megoldást találni számukra itt a településen és reményeink szerint pénteken már rendezettebb körülmények közé
kerülhetnek Csörögben. Fenntartjuk azonban azt a véleményünket, hogy ilyen és ehhez hasonló esetekben a segítség elsősorban a családtól várható és nem a hivatalos szervezetektől. Éppen ezért kérem, hogy a közösségi médiumokban felröppenő kritikákat, keringő fals információkat kezeljék fenntartással, pláne így, hogy a megoldást pont a hivatalos szervezetek kínálják. Az ingatlanban tartott haszonállatok és házi kedvenc elhelyezése is megoldott. A család elhelyezése tehát folyamatban van, ágyak és ágyneműk beszerzése szükséges még a héten, további boldogulásukhoz Önök is hozzájárulhatnak bármilyen formában. Felajánlásaikat írásban az önkormányzat facebook oldalán és a polgarmester@csorog.hu címre küldve tehetik meg”
– zárja sorait a település polgármestere.

Hozzászólás
Előző cikkÉrkezik a Szent Korona vándorkiállítás Csörögbe
Következő cikkFigyelmeztet a rendőrség – ezek a leggyakoribb csalások a kibertérben