A K16 Galériának is nagy siker volt a Múzeumok Éjszakája

A Káptalan utcában található Modern Művészeti Gyűjtemény is nagyon sok látogatót fogadhatott a Múzeumok éjszakájához kapcsolódóan.

– Mindig részt veszünk ebben az országos programban, nagy öröm, hogy az idén is nagyon sokan jöttek el hozzánk szombaton. Az élénk érdeklődés alapján úgy tűnik, hogy a település határain kívül teljesen hatástalan a városvezetés hazugságcunamija, miszerint Vác elveszítette ezt a kiállítóhelyet, sőt már nem is létezik a galéria. A késő délután kezdődött programunkon több mint tíz csoportos tárlatvezetést tartottunk a gyűjteményben, ami nálunk minimum fél óra alkalmanként, olyan nagy a kollekció, olyan sok a megcsodálható műalkotás.

A vendégkönyv tanúsága szerint is az ország nagyon sok részéből, közelebbi és távolabbi helyekről egyaránt voltak vendégeink, példaként maradjunk csak a g-gy kezdőbetűknél, ugyanis érkeztek érdeklődők Gödről, Gödöllőről, Gyöngyösről is. De ugyanolyan hálásak vagyunk helyi barátaink, támogatóink érdeklődéséért, annál is inkább, mert nélkülük nem menthettük volna meg ezt a gyűjteményt és kiállítóhelyet – mondta Papp László műgyűjtő, galériavezető.

A galéria ízelítőt adott gyűjteményéből a nagymarosi Vénégy Fesztivál és Színházi Találkozón is.

– Eredetileg sátoros kitelepülésre készültünk, de vasárnapra olyan jó idő lett, hogy végül teljesen szabadtéri kiállítással lephettük meg a fesztiválozókat. Nagyon jó a visszhangja „Fák, virágok, fények” című alkalmi bemutatónknak, amelyben váci és dunakanyari kötődésű művészektől való alkotásokat helyeztünk a fókuszba, főszerepben Orvos András festőművésszel. De azért természetesen vittünk karikatúrákat is, hiszen ezen a téren is egyedülálló kollekcióval büszkélkedhetünk – emelte ki a váci modern művészeti gyűjteményt életre hívó galériás.

Hozzátette: örömükre szolgál, hogy az IpolyFeszten ugyancsak ott lehetnek, a maguk módján gazdagítva ennek a szintén nagy hagyományú kulturális programsorozatnak a kínálatát is.

Mint arról korábban beszámoltunk, Interreg uniós finanszírozással lehetőség nyílt a K16 épületének felújítására, a forrás nagyrészt megvan, a tervek is jobbára véglegesek már.

– A felújítás, korszerűsítés előkészítése kapcsán már a műszaki tervezés finomhangolásánál tartunk, sokakkal együtt nagyon bízom benne, hogy egy tetszetős és korszerű kultúrpalotává válhat a K16 – mondta Papp László.

Hozzászólás
Előző cikkRétvári Bence: fél év alatt 30 százalékkal csökkent az online csalások mértéke
Következő cikkIdőszakos vízhiány Vácon