Választási törvényt sértett Jess Kinga és Rozmaring Sándor baloldali önkormányzati képviselőjelölt Vácon

Jess Kinga és Rozmarint Sándor baloldali képviselőjelöltek szórólapján nem szerepelt sem a kiadó, sem a kiadásért felelős személy neve.

Az erről szóló dokumentumban az áll, hogy Jess Kinga és Rozmarint Sándor A5 méretű, négyoldalas szórólapot terjesztett Vácon, de hiányzott róla a kiadó, valamint a kiadásért felelős személy neve, amiknek feltüntetését törvény írja elő.

A Helyi Választási Bizottság az erről szóló határozatban egyértelműen leírta, hogy a

„Jess Kinga képviselőjelöltet ábrázoló szórólapok kifejezetten sértik ezen törvényi rendelkezést”, továbbá, hogy „álláspontunk szerint ezek a kampányeszköznek minősített szórólapok jogsértően kerültek kiosztásra több választópolgár postaládájába”.

„Rozmaring Sándor képviselőjelöltet ábrázoló szórólapok kifejezetten sértik ezen törvényi rendelkezést” továbbá, hogy „álláspontunk szerint ezek a kampányeszköznek minősített szórólapok jogsértően kerültek kiosztásra több választópolgár postaládájába”.

Ennek következtében Jess Kinga és Rozmaring Sándor pénzbírságot is kaphatott volna, amit a HVB nem tartott indokoltnak, viszont a képviselőjelölteket eltiltották a további jogsértéstől.

Hozzászólás
Előző cikkPedagógusokat díjazott a Váci Tankerületi Központ
Következő cikkOrszágszerte 193 ezer, Pest vármegyében 22 490, Vácon 844 tanuló kapott ingyen laptopot