Nagyon népszerű lett Vácrátót, országosan is ez a település mutatta az egyik legnagyobb népesség-növekedést 2023-ban +videó

Vácrátót rendkívül népszerű településsé vált a térségben, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy számszerűen is az egyik legnagyobb népesség-növekedést mutatta az országban 2022-ről 2023-ra a 273 fős növekedéssel.


A Vác közeli település Budapest agglomerációján belül az egyik legkedveltebb település lett. Az egyre fejlődő Vácrátót polgármestere Spiegelhalter László a zenei életből is ismerős lehet sokaknak sokaknak, hiszen ismertebb nevén Spigiboy, Magyarország kiemelkedő lemezlovasa és elektronikus zenei producere, akinek életpályája és munkássága a zene világában már több évtizede inspirálja és szórakoztatja a közönséget.


Vácrátóton az elmúlt ciklus fejlesztéseiről kérdeztük a polgármestert, akivel a bölcsődefejlesztés mellett az éppen épülő új játszótér beruházás helyszínére is ellátogattunk. Erre a beruházásra a Magyar Falu program keretében 6 millió forintot nyert el a település. A játszótér Vácrátót dinamikusan fejlődő településrészén kap helyet Az utak fejlesztése is folyamatban van, első lépésként egy geodéziai felmérés zajlik majd. A játszótértől nem messze kapott helyet az épülő bölcsőde, melyet a terv szerint ősszel birtokba is vehetnek a gyermekek.

Hozzászólás
Előző cikkA Népszavában hirdetik Matkovichék eladásra a volt laktanya két újabb területét
Következő cikkImre Zsolt: Az elmúlt négy esztendő egy helyben toporgás volt Vác tekintetében