Méhtámadásra figyelmeztet hegyimentő szolgálat

Méhkaptárok vannak kitelepítve a Hangyásbérci makadám úton, a Hármas-hárs alatti térségben. A kaptárok közvetlenül az útra vannak telepítve ezért a méhek agresszívan támadnak, ha valaki megpróbál áthaladni – figyelmeztette a kirándulókat a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat.

A szervezet ügyeleteseit szombat kora délután egy bringás állította meg Királyréten és elmesélte, hogy Hangyásbérc felől a Szénpataki felé biciklizve a kaptárok között áthaladva több méh is megcsípte. Szerencsére a csípései nem igényeltek beavatkozást.

Az ügyeletes hegyimentők elmentek a kerékpáros által megjelölt helyszínre és megállapították, hogy a méhek valóban nagyon agresszívan reagálnak, ha valaki megpróbál áthaladni az úton.

Mint írják: bár a megjelölt út nem a Csóványosra vagy térségébe tartó túrázók fő útvonala, rengeteg bringás szokott áthaladni.

„Felhívjuk a térségben túrázók, valamint különösen a bringások figyelmét, hogy az adott útszakaszt kerüljék el, ne próbáljanak meg áthaladni a kaptárok között!” – figyelmeztet a hegyimentő szolgálat.

Hozzászólás
Előző cikkTovábbra is Váckisújfalun (64,48%) a legaktívabbak a szavazók a Váci járásban
Következő cikkMutatjuk a Szobi járás választási eredményeit