Megújult a Kismarosi Kis Morgó Óvoda

Sikeresen zárult a Kismarosi Kis Morgó Óvoda természeti-tárgyi környezetének fejlesztésére irányuló beruházási projekt. A 300 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás révén az óvoda infrastrukturális és energetikai fejlesztése valósulhatott meg, hozzájárulva ezzel a település és az intézmény fenntarthatóságához és fejlődéséhez – közölte lapunkkal Kismaros Község Önkormányzata.

Mint írják: „a projekt során kiemelt figyelmet fordítottunk az alap infrastrukturális elemek megépítésére és az energetikai fejlesztésekre. Az újonnan megépített tornaterem és gyógypedagógiai fejlesztő szoba lehetővé teszi a gyermekek képességeinek kibontakozását és fejlődését. Az eszközfejlesztés és a pedagógiai munka hatékonyságának javítása mellett az elkészült tervek figyelembe vették az épület energiahatékonyságát, arculatát és környezeti adottságait.”

A projekt célja az volt, hogy a meglévő foglalkoztatotti létszám és gyermekbefogadó képesség megtartása mellett növeljék a szolgáltatások színvonalát, valamint csökkentsék a fenntartási költségeket energiahatékonysági beruházások által.

A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósult meg, és közel 300 millió forint európai uniós támogatást kapott az önkormányzat.

A projekt azonosítószáma és címe: TOP_PLUSZ-3.3.1-21-PT1-2022-00013 Kismarosi Kis Morgó Óvoda természeti-tárgyi környezetének fejlesztése

Hozzászólás
Előző cikkA diákok bejelentésére, adózására ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra
Következő cikkVáltozik a Volánbusz menetrendje, több térségi települést érint