Közelebb egy lépéssel a bontáshoz a Matkovich családi cég hibás társasháza?

A Liszt Ferenc sétány 23. szám alatti társasház szakhatósági eljárásában ugyanis megtagadta a hozzájárulást a fennmaradásához a katasztrófavédelem. Ebben a társasházban jelenleg is családok élnek, akikre az épület hibás kivitelezése miatt akár kiköltözés is várhat.

Még mindig óriási bajban vannak Vácon, a Liszt Ferenc sétány 23. szám alatti társasház tulajdonosai. Mint már többször megírtuk, az épületet Matkovich Ilona baloldali polgármester fiának cége, a Geo-Art Team Kft. építtette, és mint a bíróság is megerősítette, nemcsak baleset-, de életveszélyes is.

A Budapest Környéki Törvényszék korábban jogerős ítéletével megsemmisítette az épület fennmaradási engedélyét, amit a Matkovich család megpróbált újra megszerezni. Hosszú hónapokon keresztül fekete fólia alatt próbálták a hibákat kijavítani, de még így sem sikerült nekik.

A katasztrófavédelem május 23-án helyszíni szemlét tartott a társasháznál, amelynek során az épületet megtekintették, valamint a benyújtott dokumentációt tűzvédelmi szempontból megvizsgálták.

A katasztrófavédelem tájékoztatójában azt írja: „a rendelkezésre álló dokumentumok alapján a tárgyi épület fennmaradási és használatbavételi építésügyi engedélyéhez nem járultunk hozzá”.

A Kúria (Legfelsőbb Bíróság) döntése szerint egy kisvárosban több lakást érintő építkezés ügye a helyi közélet ügyének minősül, akár az építkezést végző vállalkozás tulajdonosi viszonyaitól függetlenül is. Sajtókérdést küldtünk ezen közügyben Vác hivatalban lévő polgármesterének, ezekre a kérdésekre várjuk a választ:

Mi lesz így az ott élő családokkal? Tesz-e valamit a lakók érdekében Matkovich Ilona, aki a város polgármestere és a társasházat építtető céget vezető Pajor Dániel édesanyja?

Vajon, a Kőhíd Lakóparkban épült társasházat – ami ellen folyamatosan tiltakoznak az ott élők – is így, élet- és balesetveszélyesen építették fel? És rendre, a korábbi Geo-Art Team Kft. által épített házak vajon maradéktalanul a záradékolt engedélyes tervek, különösen a tűzvédelmi tervfejezetek alapján készültek el?  

Korábban már többször megírtuk, hogy a Karcsu Antal Arzén utca 7. szám alatti társasház is hibás, amit szintén a polgármester fiának cége építtetett. A fentebb említett, hibás társasházakkal kapcsolatban a kérdéseinket elküldtük Pajor Dánielnek, és kiegészítettük a sort a többi, általuk épített társasházzal is:  Pálffy János utca 9., Budapesti főút 43., Lovarda tér 12., Tabán utca 21. Vajon ezeket is élet- és balesetveszélyesen építették fel?

Hozzászólás
Előző cikkRétvári Bence: csak a Fidesz-KDNP jelöltjei garantálhatják a békét
Következő cikkBelterületi utak felújítására nyert támogatást Szob