Civilek fejleszetik Őrbottyánban a Sós-árkot

A Tarsolyos Baráti Kör Hagyományőrző Egyesület a MOL Új Európa Alapítvány Zöld Oázis pályázatán 1.000.000 Ft támogatást nyert – számol be az Őrbottyáni Hírmondó, hozzátéve, hogy a támogatás célja Őrbottyán Sós-árokközösségi funkciójú zöld terület fejlesztése. Az Egyesület felkérte Porubszky Helga tervező mérnököt, hogy szakértelmével segítse a pályázat sikeres megvalósítását.

Az egyesület tervei szerint első ütemben a Hősök teréhez közel eső területrészt vennék kezelésbe. Az elvadult növényzet visszavágása, tereprendezése után feltárt területek adottságaihoz igazodva kerülnének az első utcabútorok, eszközök kihelyezésre. Tartalmát tekintve a pályázati kiírásban szereplő preferenciákat is figyelembe véve állítják össze a berendezések listáját, melyek anyaghasználatukban, szerkezetükben és telepítési igényeiket illetően az alábbi jellemzőkkel bírnak: egyszerű szerkezetű, kis karbantartási igényű, természetes anyagokból készülő, többfunkciós elemek.

Tájba illeszkedő, „land art” jellegű installációkban gondolkodnak, amely kiemelt hangsúlyt helyez a természeti adottságok és élővilág tiszteletben tartására. A terület parkosítását őshonos növények előtérbe helyezésével tervezik megvalósítani. Az itt élő különböző madárfajok, mókusok és egyéb állatok számára kihelyezett odukkal, etetőkkel a természeti látnivalók nyújtotta élményeket is szeretnék itt átélhetővé tenni.

Hozzászólás
Előző cikkCsörög lovasa is ott lesz a Vácdukai Vágtán
Következő cikkVácrátóti lovas is versenyez a szombati Vácdukai Vágtán