Acsa is csatlakozott az orgonák éjszakájához

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Petőfi Kulturális Program és a Nemzeti Művelődési Intézés támogatásával, a Filharmónia Magyarország szervezésében „Orgonák Éjszakája” című koncert került megrendezésre az Acsai evangélikus templomban – ismertették Acsa Községi Könyvtár és Közösségi Színtér közösségi oldalán.

Mint arról korábban írtunk a kulturális, zenei eseményre több településen is sor került, köztük Csőváron is. Ott Tüzes Marcell Sámuel orgonaművész adott koncertet a csővári evangélikus templomban.

A Filharmónia Magyarország missziójának tekinti, hogy minden korosztály számára elérhetővé tegye, és közel vigye a klasszikus és kortárs zenét. Ezt a célt szolgálja az Orgonák éjszakája elnevezésű programsorozat is, amely ennek a nem mindennapi hangszernek a sokoldalúságát és izgalmasságát hivatott bemutatni, sokszor kimozdítva az orgonát megszokott környezetéből. 2019 óta minden évben a közönség igazán rendhagyó módon találkozhat orgonazenével, felejthetetlen élményt nyújtva ezzel azoknak, akik ismerik és kedvelik a hangszert, de azoknak is, akik véletlenszerűen találkoznak vele. Orgonaszó hallható ezen a napon a köztereken, piacokon, fürdőkben, állatkertben, játszótereken, szeretetotthonokban, és a zenélő szökőkutak is az orgona hangjával marasztalnak.

Fotók: Acsa Községi Könyvtár és Közösségi Színtér

Hozzászólás
Előző cikkNem kegyelmezett a Kartal a Vácrátótnak: Vácrátót KSE – Albidok FC-Kartal 0-16
Következő cikkFalunapozzon a V-Tech együttessel szombaton Rádon!