1400 fős munkásszállót hazudott Vácra Magyar Péter + videó

Baloldali, sorosista, Bajnai-féle datadatos és mint Vácon legutóbb kiderült Matkovich-féle hazugságot tartalmazó kottából játszik Magyar Péter.

A volt feleségét, korábbi igazságügyi minisztert lehallgató, nadrágszíjjal fenyegető Tisza Párt alelnöke, a közelmúltban Vácon elmondott beszédében a várost érintően két konkrétumot említett, de mindkettő hazugság. Akkumulátorgyárat már vizionált ide Matkovich Ilona bár nincs, most pedig Magyar Péter szájába adták egy nem létező 1400 fős munkásszálló létesítésének tényét, aki szemrebbenés nélkül osztotta meg ezt a hazugságot.

De nemcsak erről hazudott a baloldal új messiása, hanem arról az ingatlanról is, mely valójában soha nem volt a városé, s melyet így elvenni sem lehetett Váctól, s melyben több mint egy évtizede egy országos szinten is páratlan gyűjtemény található, de világviszonylatban is kiemelkedő grafikák is találhatók Papp László galériájában a Káptalan utca 16. szám alatt.

Matkovich Ilona Vác balliberális polgármestere és Inotay Gergely kultúráért felelős alpolgármester személyesen is mindent megtettek annak érdekében – mint ahogy a város számos más kiemelkedő kulturális gyűjteményét érintően-, hogy ezt a páratlan, váci és dunakanyari művészek alkotásainak helyt adó galériát is ellehetetlenítsék, utcára tegyék. Erre mondta azt a baloldal tájékozatlan messiása, hogy üres raktárépület, és elvették azt a várostól és egy „fideszes hely lett”. Hazugságára maga Papp László a galéria tulajdonosa reagált.

Magyar Péter e két hazugság mellett beszélt arról is, hogy feljelentést tesz Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke ellen, amiért háborúpártinak nevezik Magyar Pétert óriásplakátokon, majd részletesen beszélt az egészségügyről, a pedagógusok helyzetéről, a felújításra szoruló vasútvonalakról, majd elismerte, hogy a Brüsszel által visszatartott, hazánknak jogosan járó forrásokat haza kell hozni. Arról, hogy mik a tervei sokat nem lehetett megtudni, ám azt visszatérően többször hangsúlyozta, hogy nem lesz könnyű, de hosszú időbe fog telni, és még ki is kell dolgozni a teendőket.

Beszélt a Tisza Párt EU-s források hazahozatalán majd elvileg dolgozó EP-képviselő jelöltjeiről is, de arról természetesen nem tett említést, hogy kapcsolatban álltak Soros Györggyel. A Magyar Nemzet cikkei szerint EP képviselő-jelöltjei között van olyan, például Weisz Viktor, aki 2016 és 2018 között, tehát a migrációs válság tetőpontján a Soros által támogatott Artemisszió Alapítvány „menekült mentora” volt. Saját LinkedIn-oldala szerint afgán menekültek mentorálásával foglalkozott ebben az időben, amit valahogy kihagytak a Talpra Magyarok oldalán lévő önéletrajzából. Az Artemisszió Alapítványt a Soros-féle alapítvány csak 2016-ban 27 millió forinttal támogatta. A lap szerint egy másik képviselőjelöltje, Dávid Dóra 2015-ben közel egy éven keresztül annál a Save the Children nevű civil szervezetnél dolgozott, amely 2016 óta több alkalommal is kapott támogatást Soros György Open Society Foundations (OSF) nevű alapítványától. A Soros-kapcsolatok azért is lényegesek a választás szempontjából, mert az üzletember évek óta az orosz–ukrán háború folytatása mellett teszi le a garast.

Felmerül a kérdés, vajon Magyar Péter kampány költségeit, országjárását ki támogatja? Csak Vácon legalább egy tucat stábtag zászló osztók, fáklya osztók, biztonsági személyzet, szervezők és média csapat vette körül.

Lehet sejtésünk az anyagi forrásairól, elég ha arra gondolunk, hogy barátnője elszólta magát, amikor arról beszélt, hogy külföldről finanszírozzák, majd ezt az ominózus részt Magyar kivágatta a Blikknek adott interjúból. Visszatérve a váci eseményekhez, Matkovich Ilona fotósával, vélhetően a közös szelfi miatt szembetűnően várta, hogy megérkezzen a helyszínre a baloldai új messisása. Akihez köthetően az is kiderült, hogy barátnőjének börtönviselt édesanyja mellett az általa fémjelzett Tisza Párt alapítója, Deák Boldizsár is résztvevője volt annak a piramisjáték-hálózatnak, amelynek összesen 1200 károsultja volt. 

Matkovich Ilona fotóssal felszerelkezve várta, hogy megérkezzen végre a várva várt messiás Vácra is, aki mögött, mint kiderült ott van a sorosista, bajnais, datadatos világ, mely nyilván nem idegen közeg a korábbi Magyar Narancs újságírótól, Vác polgármesterétől sem.

Ám hiába várt az első sorban a váci polgármester, hiába küldte a biztonsági személyzethez szólni, vélhetően a közös fotó reményében kollégáját, abszolút elzárkózott és hátat fordított a Tisza párt alelnöke, majd inkább egy szimpatizáns zászlójának aláírásával foglalkozott hosszasan. E látványos elutasítás után a csalódott Matkovich elhagyta a helyszínt.

A felvételek szerint, ha nagy nehezen is, de  Kászonyi Károly jobbikos váci képviselőnek sikerült az a közös fotó Magyarral, ami Matkovichnak nem. Felmerülhet a kérdés, hogy a Jobbikos politikus vajon átigazolt már Magyar Péterhez a baloldal új messisásához? Vácon az elsők között érkezett ugyanis a helyszínre, maga kísérte végig a Fő térre érkező kisbuszt, mintegy testőrként járt a volt feleségét lehallgató, nadrágszíjjal fenyegető korábbi Diákhitel Zrt. vezetője mögött.

Gyöngyösi Márton a Jobbik elnöke szombaton elismerte, hogy többen is átigazoltak a Jobbikból Magyar Péterhez, illetve a Tisza Párthoz. Sajtóinformációk szerint pedig a Jobbik infrastruktúrája segíti Magyar Péter kampányát, amiben kulcsszerepet tölt be a korábbi jobbikos kommunikációs vezető, a rendszerváltás előtt már jó amerikai kapcsolatokkal rendelkező Radnai László és fia, Radnai Márk is. Magyar Péter közösségi oldalát és biztonsági embereit Kiss Zoltán Imre irányítja, aki korábban kommunikációs főnökként segítette Gyöngyösi Mártont.

Az biztos, hogy Kászonyi másik Jobbikos képviselő-társával is többször egyeztetett, Tótváradi-Nagy Bencével, tehát akár itt Vácon is igaz lehet, hogy a Jobbik infrastruktúrája segíti Magyar kampányát, ami nyilván tetemes összeg lehet. Persze a váci propagandamédia is teljes készültségben volt, nem tudni, hogy vajon ők is segítettek-e a Jobbikon, és Kászonyin keresztül a sorosista EP-képviselő-jelöltekkel körbevett Magyar Péternek, az mindenesetre beszédes, hogy nekik pont adott interjút az egyébként szinte minden médiumot csípőből elutasító Tisza párt alelnök.  

A jól szervezett eseményen legalább egy tucat kampánytag volt jelen. Jól megszervezett koreográfiában Magyar Péter érkezése előtt kiosztották a magyar zászlókat, kisebbeket-nagyobbakat, instrukciókat is adva, hogy miképp, mikor lengesség azokat a jelenlévők, akik közül többen az ország más nagyvárosaiból érkeztek. Majd következett a fáklyák szétosztása, hogy a sötétedő Március 15. téren ez is jól mutasson majd. A szinte szeánszként morajló, kezeket magasba emeltető, majd népdalt énekeletető Magyar Péter váci megállóján áradt a Tisza, de a Duna is, kiabálták be többen, a vesszen Matkovich hangok mellett.

GRT

Hozzászólás
Előző cikkVác Online: Plakátrongálás után törvénysértő lejárató szórólapok Matkovichéktól
Következő cikkBemutatta programját Imre Zsolt, a Fidesz-KDNP váci polgármesterjelöltje