Honvédelmi napot tartanak Vácon

Április 13-án nagyszabású honvédelmi nap lesz a váci piarista kilátó központ Anzelm-kertjében. A rendezvény célja a Magyar Honvédség különböző területeinek bemutatása a látványos eszközökön és bemutatókon keresztül, valamint a katonai pálya népszerűsítése.

A kötelező sorkatonai szolgálat 20 évvel ezelőtti megszűnésével egy új korszak vette kezdetét Magyarországon. A mai gyermekek és pályaválasztók ma már szinte csak az ilyen szakmai rendezvényeken találkozhatnak testközelből katonákkal és harci járművekkel – nyilatkozták a rendezvény szervezői a 0627.hu-nak.

A honvédség több látványos bemutatóval és kiállított harci eszközzel is készül erre a napra. Megtekinthető lesz a helyszínen például pilóta nélküli célrepülőgép, GIDRAN és LYNX harcjárművek, LEOPARD harckocsi, VR lőszimulátor és airsoft fegyverek is többek között.

Az egész napos rendezvényen a honvédség mellett a helyi szervek és egyesületek is bemutatkoznak, mint például a váci huszárok, gladiátorok, lovas polgárőrök, de izgalmas kutyás bemutatót fog tartani a Váci Fegyház és Börtön csapata is.

Az izgalmas és látványos napot 18 órakor Varga Miklós és a Band koncertje zárja, amelyre szintén nagy szeretettel várnak mindenkit a szervezők.

A várható nagy érdeklődés miatt a rendezvényre autóval érkezőknek a Duna-parti parkolás javasolt.

A rendezvényre a belépés egész nap ingyenes!

Hozzászólás
Előző cikkŐrbottyánba érkezik a kormányablakbusz
Következő cikk415 millió forintból részlegesen megújult a szobi kisvasút