A rendőrség is kivonult a csörögi vasúti átjáró lezárásához (videó)

A Pest Vármegyei Kormányhivatal határozata értelmében, életveszélyességre hivatkozva lezárták a Komáromi utcai vasúti átjárót március 28-án, így mostantól Csörögből nem lehet Vác felé kihajtani, mivel a település másik vasúti átjárójában is csak jobbra lehet kanyarodni.

Az tény, hogy nem túl ideális Csörög két vasúti átjárója, hiszen egyrészt a síneken is át kell hajtani, továbbá a Gödöllői út is rendkívül forgalmas. Gondot okozhat, ha várakozás közben egy hosszabb jármű a sínen tudna csak megállni. Szorcsik József Csörög polgármestere elmondta, hogy valóban volt emiatt néhány éve baleset, de amióta kihelyezték az erre figyelmeztető táblát ez a probléma gyakorlatilag megszűnt.

Korábban úgy tudták a csörögiek, hogy délután kettő órakor zajlik majd a lezárás, ám órákkal előtte, már délelőtt elhelyezte a megbízott vállalkozó a kihajtást akadályozó betontömböt, de még így is sokan jöttek el tiltakozni, és a felháborodásukat kifejezni, mivel mostantól csak nagy kerülővel jutnak el Vácra. Többek szerint felháborító, hogy zsákfaluvá válik emiatt Csörög, valamint sokak életét nehezíti meg ez az intézkedés, köztük például a váci iskolákba járó diákokét, akinek így még korábban kell kelniük a jelentős kerülő miatt.

A helyszínen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai stábunkat felszólították, hogy felvételeket ne készítsünk. A lezáráskor a rendőrség munkatársai is a helyszínen tartózkodtak. A helyiek felháborodásán kívül semmilyen atrocitás nem történt. A rögtönzött demonstrációt követően mindenki távozott.

Az ügyben telefonon megkerestük a Pest Vármegyei Kormányhivatalt. Írásban megküldött válaszukban azt írták: „A vasúti átjáró egyirányúsítása közlekedésbiztonsági okból szükséges. A kormányhivatal számára a közlekedők biztonsága elsődleges, ezért kizárólag olyan forgalmi rend engedélyezhető, amely a jogszabályi előírásoknak megfelel.”

Hozzászólás
Előző cikkMár minden nap közlekedik a kisvonat Királyrét és Kismaros között
Következő cikkJól halad a multifunkciós sportpálya építése Csörögben