A Gombás-pataki hídon fotózkodott Matkovich és Inotay, de azt elhallgatták, hogy balesetveszélyes út épült, amit újból el kell készíteni

Teljesen fel kellett szedni, és újra kellett építeni Vácon a Gombás-pataki hídhoz vezető bazaltköves utat, mert értesüléseink szerint kivitelezési hibák miatt, azaz vélhetően silány munkavégzés okán az balesetveszélyes volt.

Az ügy érdekessége, hogy március 17-án Matkovich Ilona Vác baloldali polgármestere közzétett Facebook oldalán egy fotót, melyen csak a Gombás-pataki híd látszik, ám az oda vezető út már nem, melynek a felszedését, újra rakását két nap múlva már meg is kezdték. Azt elhallgatta, hogy a rossz munkavégzés miatt, vélhetően még több pénzébe kerül a városnak az újbóli kivitelezés. Azt is megtudtuk, hogy egy teljesen új kivitelezőt bízott meg ezzel az önkormányzat. Korábban Matkovich Ilona, a költségvetés bemutatásakor arról beszélt, hogy nagyon odafigyel arra, hogy jó minőségű munkát végezzenek, ne kelljen kétszer dolgozni. Ez itt nem sikerült.

Két nappal a polgármester bejegyzését követően pedig már meg is indultak a munkálatok, teljesen fel kellett szedni a korábban bazaltkőből készült utat. Úgy értesültünk, hogy a korábban elkészült fa korláton is módosítani kell, mert az is balesetveszélyes lehet. Meg fogják hosszabbítani azt. A posztban mindezekről egyetlen szó sem esett.

Mint megtudtuk, a Gombás-pataki hídhoz vezető úttal nem csak az volt a gond, hogy rosszul rakták le a bazaltköveket, és sok olyan magasan kiállt, hogy nagyon nehéz volt rajta közlekedni, és ez balesetekhez vezethetett volna, hanem túl rövid is volt, nem vezetett el ugyanis az aszfalt úthoz, így egy részen csak kőszórás volt út helyett. Most ezt is pótolnák, ám mint azt megtudtuk, ennyi bazaltkő nem állt már a rendelkezésükre, ezért nyilván gondot okozott az is, hogy ugyanilyen kővel tudják pótolni a korábban el nem készült szakaszt.

A kérdéseinket a témában ezúttal is elküldtük Matkovich Ilona és a képen szereplő Inotay Gergely alpolgármester számára is. Azt szeretnénk megtudni, hogy milyen költséggel járt a már elkészült bazaltköves út tejes felbontása? Mennyibe került az újra lerakása? Miért nem készítették el eredetileg is teljes hosszan a bazaltköves utat? Továbbá arra is kíváncsiak lennénk, hogy minderről miért nem tájékoztatták a lakosságot, ezt miért nem tette közzé posztjában Matkovich Ilona? Amennyiben választ kapnánk, frissítjük cikkünket, ám Matkovich Ilona eddig egyetlen levelünkre sem válaszolt.

GRT

Hozzászólás
Előző cikkJótékonysági bált rendeznek a Vácdukai Benedek Elek Általános Iskola javára
Következő cikk„Magyarok a Kárpát medencében” – kultúra napja Őrbottyánban