Vác leglassabban készülő, legtöbbet dráguló beruházása a Bauer Mihály utcai bölcsőde (videó)

Vác leglassabban készülő, legtöbbet dráguló beruházása a Bauer Mihály utcai bölcsőde, melynek hiányát rengeteg váci család család érezte a bőrén az elmúlt öt év során. Nem elég, hogy lassan és nagyon drágán készült, plusz 240 millió forint ráemelést kapott, most további 200 millió forintért fordult ismét a kormányhoz Matkovich Ilona baloldali váci polgármester.


A múlt csütörtöki ünnepélyes átadóval azt hihetnénk, hogy végre a bölcsődés gyermekek számára megnyílik az intézmény, ám mint azt Matkovich Ilona kifejtette, ehhez majdnem további egy hónapot még várniuk kell.


Ugyanakkor tavaly szeptemberben még november közepi átadót jelentett be:
„Jó céget találtunk, ugyanis ez a cég folyamatosan dolgozik és a november közepi átadásnak a határidejét úgy tűnik, hogy tartani tudják” – mondta a tavaly szeptemberi képviselő-testületi ülésen az évek óta húzódó, botrányos Bauer utcai bölcsőde beruházásról. Ám a Denco Kft. nem tudta tartani a tavaly november közepi határidőt. Ez az a cég, – mint arról már beszámoltunk – melynek 24 napi kötbér helyett csak egy napi díjat érvényesített a momentumos Soproni Tamás Terézvárosban, a Közbeszerzési Döntőbizottság megállapítása szerint.

„Már-már azt hittük, hogy Chuck Norrist kell Vácra hívni, hogy valaha ez a Bauer utcai bölcsőde elkészüljön, de hála Istennek, most itt vagyunk” – reagált az évekig húzódó, egyre dráguló beruházásra Rétvári Bence a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője.
Vác városa 334 millió forint pályázati támogatást kapott a bölcsődére. A 2019-ben felállt Matkovich Ilona vezette testület további 240 millió forintot kért és kapott, de érdemi munka nem történt, alig haladt az építkezés.

A polgármester a tavaly szeptemberi képviselő-testületi ülésen, 157 millió forint további támogatást kért a kormánytól. Fél évvel később, múlt csütörtökön már 200 millió forintra nőtt ez az összeg, úgy, hogy tavaly még november végi átadást ígért a város polgármestere. A bölcsőde eközben további 43 millió forinttal drágult.

A térség többi településén eközben gond nélkül, plusz forrás nélkül, időben elkészültek a bölcsődék, Őrbottyánban ennyi idő alatt kettőt átadtak, a harmadikat is építik. Hogy a fél évvel ezelőtt kért 157 milliós összeg mi miatt nőtt 200 millió forintra, arról írásbeli kérdést küldtünk a Városháza részére. A Bauer utcai bölcsődében, ha teljesen elkészül, 4 csoportban 56 férőhely, sószoba, tornaszoba, fejlesztő szoba várja majd a gyerekeket.

GRT

Hozzászólás
Előző cikkMolnár Karolina: Egy egész nemzet elszántságára és bátorságára emlékezünk (videó)
Következő cikkAz utolsó WC-t is eladják Matkovichék