Nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság az Őrbottyán a Mi Városunk Egyesületet

Újabb jelölőszervezeteket vett nyilvántartásba a június 9-ei választásokra hétfőn a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Az önkormányzati választásra nyilvántartásba vette a Tánc-Ért Kulturális és Sportegyesületet, az Összekovácsoló Egyesületet, a Tettekkel Törökszentmiklósért Egyesületet, a Hatodik Kerület Fejlődéséért Egyesületet, a Sárvíz Térségfejlesztő Egyesületet, a Tavirózsa Környezet- és Természetvédő Egyesületet, az Őrbottyán a Mi Városunk Egyesületet és az Összefogás Zuglóért Egyesületet – adta hírül az MTI.

A június 9-ei önkormányzati választáson jelöltet és listát jelölőszervezetek, pártok, egyesületek, nemzetiségi szervezetek állíthatnak, valamint azon – a listás választások kivételével – független jelöltek vehetnek részt. Az Európai Parlament tagjainak választásán csak pártok állíthatnak listát.

Jelöltet, illetve listát az a szervezet állíthat, amely a választás kiírása után nyilvántartásba vetette magát. A közös jelöltet, listát állító jelölőszervezeteknek külön-külön kell nyilvántartásba vetetniük magukat. A jelölőszervezeteket a Nemzeti Választási Bizottság és a területi (vármegyei) választási bizottságok veszik nyilvántartásba, attól függően, melyiknél jelentették be a jelölőszervezetet.

A nyilvántartásba vétel feltétele párt és egyesület esetében is az, hogy a civil szervezetek bírósági nyilvántartásában szerepeljenek, oda jogerősen be legyenek jegyezve már a választás kitűzésekor. A nyilvántartásba vett független jelöltek és jelölőszervezetek leghamarabb április 20-án vehetik át az ajánlóíveket.

Hozzászólás
Előző cikkElindult az Őrbottyáni Segítő Kéz Szociális Szolgálat Facebook oldala
Következő cikkPencen leégett egy család háza, összefogott a község