Heininger Károly cserszegi fűszerese lett Nagymaros bora

A „Nagymaros 700” programsorozat részeként február 23-25. között rendezték meg a 21. Nagymarosi Borversenyt a művelődési házban. A versenyre 33 termelő nevezett 88 bormintával, többségében a dunakanyari régióból. A bíráló bizottságokban a Dunakanyar Borút több borásza is részt vett.

Szombaton délután került sor az ünnepélyes díjátadásra, a programot a Zsigmond király Borlovagrend és a Vinum Ister-Granum Regionális Borlovagrend tagjainak bevonulása indította, ezt követte a nagymarosi férfikórus műsora. Beer Miklós Váci egyházmegye nyugalmazott püspöke üdvözölte az egybegyűlteket, majd Heinczinger Balázs polgármester mondott beszédet.

Ezután Mojzes Péter, a bíráló bizottság elnöke, Heininger Ádám, Heininger Károly átadták az okleveleket melyeken idén ott díszlett a Nagymaros 700 éves logó is. Idén a legmagasabb pontszámot a váci Lingvay Pincészet 2022-es rajnai rizlingje kapta, így a vándor kupa is hozzájuk került. Fajtatiszta vörös kategóriában Heininger Károly 2022-es néró bora, rosé kategóriában Farkas Tamás kékfrankos roséja, vegyes fehér kategóriában Kurucz Tibor chardonnay-cserszegi fűszeres cuvée-je, vegyes vörös kategóriában Heininger Károly 2018-as cuvée-je kapta a legmagasabb pontszámot. Nagymaros Város Borának Heininger Károly 2023-as cserszegi fűszeresét választották az ítészek.

Forrás, fotó: Nagymaros Szent István Napi Borünnep Facebook oldal

Hozzászólás
Előző cikkVáltozás a reggeli vonatoknál a szobi vonalon március 2-9.
Következő cikkMárcius 24-én oltják a kutyákat Pencen