Az ország egyik legnagyobb illegális hulladéklerakóját számolta fel Vácon a Zöld Dunakanyar Alapítvány

Egy több ezer köbméteres illegális hulladéklerakót sikerült felszámolnia a Zöld Dunakanyar Alapítványnak, mely a város határában egy önkormányzati területen helyezkedett el.

Szabó Csaba programvezető közleményében emlékeztetett: a Vác szélén lévő területen a szemét mennyisége egyre csak nőtt. Már olyan mennyiség gyűlt össze, hogy hulladékhegyről beszélhettünk. Az önkormányzatot a hatóságok többször is felszólították, hogy tisztítsák meg a területet, de mivel az önkormányzat nem tudta ezt megtenni, a hatóságok büntetés kiszabását is kilátásba helyezték.

Alapítványunkkal 2022 tavaszán a „Tisztítsuk meg az Országot!” pályázat keretében elkezdtük megtisztítani a területet. Munkagépekkel lebontottuk a szeméthegyet. A több mint 7000 m3 kitermelt hulladékot szétválogattuk és a megfelelő helyre szállítottuk. Így tisztítottuk meg két hónap alatt a területet, és így mentettük meg az önkormányzatot a több százmillió forintos bírságtól – írta Szabó Csaba.

Hozzászólás
Előző cikkDiákok alkották újra a keresztút hiányzó stációit – Új időszaki kiállítás nyílt a Váci Egyházművészeti Gyűjteményben
Következő cikkÚj hangszereket kapott a nagymarosi iskola