A forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékeztek Letkésen

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából tartottak ünnepi megemlékezést Letkésen, március 15-én. Az eseményen a helyi általános iskola diákjai készültek műsorral, ünnepi beszédet Huszák Tamás polgármester mondott.

Kiemelte: a márciusi ifjak hittek abban, hogy a magyaroknak joga van a nemzeti függetlenséghez, az önállósághoz, a szabadsághoz, a szuverenitáshoz. Ezek ma is jogos és aktuális elvárások, elévülhetetlen igényeink. Látjuk, hogy 1848. márciusában is, és még számtalan esetben a magyar történelem során, az ifjúság, a magyarság megmutatta erejét. Egymás mellé állva, egymás erejét megsokszorozva elindítottak egy olyan mozgalmat, melynek hatására világszintű eredményeket értek el. 1848-49-ben a világ Magyarországra figyelt.

„Példamutatást, megerősítést kaptunk őseinktől abban, hogy a célok kitűzése után, az összefogás, milyen eredményekre képes. Soha ne feledjük tehát napjainkban sem azt, hogy eredményességünknek ez a záloga. Egymásnak ne ellenségei legyünk, hanem országunkban, településeinken, közösségeinkben közös célkitűzésekkel, összefogással tevékenykedjünk. Meggyőződésem, hogy csak így tudunk gyerekeink és Magyarország számára egy élhetőbb szebb és boldogabb jövőt biztosítani” – fogalmazott a polgármester.

Hozzászólás
Előző cikkRétvári Bence: ha egy ország kiáll az érdekeiért, az sosincs konfliktus nélkül
Következő cikkMolnár Karolina: Egy egész nemzet elszántságára és bátorságára emlékezünk (videó)