Szöges virsliket dobáltak kutyás kertekbe Letkésen

Szögekkel és csavarokkal tűzdelt virsliket dobált egy ismeretlen olyan letkési kertekbe, ahol kutya is él. Az esettel kapcsolatban folyik a rendőrségi nyomozás.

„Sajnos az utóbbi időben kaptunk olyan bejelentést is, mely házi kedvenc elleni támadásról szólt. Virslibe szögeket, csavarokat rejtett valaki és azokat bedobta olyan ingatlanok udvarára, kertjébe, ahol házi kedvenc is él. Az eset kapcsán rendőrségi feljelentés történt, jelenleg a nyomozás folyamatban van – tájékoztatta a helyieket a letkési önkormányzat.

A felhívásban az is írják: „az utóbbi időszakban ismét megszaporodtak azon lakossági bejelentések, melyek szabadon kószáló kutyák miatt hivatalunkhoz érkeztek. Felhívjuk minden kutyatulajdonos figyelmét, hogy a háziállatok szökésének megakadályozása az állattartó feladata! Ha a házi kedvenc másoknak okoz riadalmat, kellemetlenséget, esetlegesen sérülést, az hatósági eljárást és a tulajdonos felelősségre vonását vonja maga után”.

Az önkormányzat kéri a háziállat tartókat, hogy legyenek körültekintőek és figyeljenek házi kedvencük testi, lelki épségére, valamint fokozottan ügyeljenek szökésének megakadályozására!

Hozzászólás
Előző cikkIllegálisan lerakott szemetet takarított el a verőcei önkormányzat
Következő cikkTelepülésfásítási Program – Újabb 543 település lesz zöldebb