Laptopokat kaptak térségünk önkormányzatai

Laptopokkal segíti a települések munkáját a vármegyei önkormányzat. A szobi járásból 16 település igényelte meg a munkaeszközöket, amelyeket február 19-én vettek át a megyeházán.

Pest Vármegye Önkormányzata a települési önkormányzatokat nem csak a fejlesztések megvalósításában, hanem önkormányzati feladataik ellátásában is támogatja. Ennek érdekében egy-egy új laptop rendelkezésre bocsátásával szeretnének javítani az eszköz-ellátottságon, segítve ezzel a települési feladatok hatékony ellátását.

 A vármegyei önkormányzat elsősorban azokat a településeket részesítette előnyben, ahol gyakran nem áll rendelkezésre elegendő forrás az informatikai eszközök beszerzésére. A szobi járásban Bernecebaráti, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Kemence, Kismaros, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Nagybörzsöny, Nagymaros, Perőcsény, Szokolya, Tésa, Vámosmikola, Verőce és Zebegény önkormányzata vett át laptopot.

A laptopok Pest Vármegye Önkormányzata tulajdonában maradnak, átadásuk határozatlan idejű használati megállapodással történik.

Az átadó rendezvényen Szabó István, a közgyűlés elnöke köszöntötte az átadáskor a polgármestereket. Elmondta, hogy elnökké választásakor célja volt, hogy a kedvezményezett járások települései több lehetőséghez, forráshoz, támogatáshoz jussanak. Ezt szolgálta a 80 milliárdos kompenzációs pályázat, aminek révén 418 önkormányzati és számos vállalkozások által végrehajtott beruházás és fejlesztés valósult meg. Idén 13 településen fog járda épülni a vármegyei önkormányzat saját beruházásaként.

Hozzászólás
Előző cikkKiss Stefán Mónika fejébe vette, hogy elkészíti a váci múmiákról szóló dokumentumfilmet is
Következő cikkÚjra világít a lámpa a zebegényi alagútban