Itt az első videó: így készül a Sződliget-dokusorozat és film

A kulisszák mögé nyerhetünk betekintést az összeállításban, ami hétfőn került ki a netre. A stáb videós naplójának első részét tette közzé a készítést vezető ZöldLiget a Facebook-oldalán hét elején.

A pár perces videóban a stáb több tagja is megszólal és néhány izgalmas részletet is felfedezhetünk a készülő filmről. A rövid videóban többször is egy úgynevezett probe-lencsés felvételi helyszínt láthatunk, a kamera előtt régi sződligeti képekkel – ezek is biztosan szerephez fognak jutni a sorozatban, nagy eséllyel a főcímben.

Látszik, hogy készülnek az interjúk: a készítők nem titkolják, hogy sok helyivel beszélgettek a napokban, így a filmben feltűnik például Volentics Gyula helytörténeti kutató is. Drónképeket is láthatunk a kis videó egyes pillanataiban: az égi felvételek is szerephez fognak jutni a filmben, most a télen rögzített havas tájról láthattunk néhány snittet.

A film várhatóan késő tavasszal jelentkezik az első résszel és 8 héten keresztül lehet majd figyelemmel követni. Hamarosan megindul a filmet népszerűsítő kampány is – közölték a készítők oldalunkkal.

A videót itt lehet megtekinteni.

A 0627.hu az Ezerarcú Sződliget médiapartner

Hozzászólás
Előző cikkA sváb hagyományokról hirdettek rajzpályázatot Nagymaroson
Következő cikkKépeken a vácdukai IX. Fánksütő verseny