Imre Zsolt határozott lépéseket tesz a térség jövőjéért, összefogást hirdetett a polgármesterek között (videó)

„Nagyon fontosnak tartom azt, hogy a környező településekkel együtt tudjunk dolgozni. Szeretném felvenni a polgármesterekkel a kapcsolatot, mert együtt fogjuk tudni csak ezt a térséget a rangjához méltó módon, akár kulturális, akár gazdasági szempontokat figyelembe véve fölemelni” –jelentette ki Imre Zsolt a Fidesz-KDNP váci polgármester jelöltje szombat délután, Vácon a Vanyek Béla Sportcentrumban, ahol Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét követték együtt a térségi polgármesterek, megjelentek.

A polgármester-jelölt kezdeményezéséről több térségi polgármestert kérdeztünk meg, akik együntetűen határozottan üdvözölték az elképezelést. Többen adtak hangot annak, hogy a baloldali vezetésű Vác, tehát Matkovich Ilona polgármester ezirányú elzárkózása konkrét hátrányokkal jár nemcsak a váciak, hanem a térség lakói számára is. Tordai Sándor Püspökszilágy polgármestere például arról számolt be, hogy a településen megtermelt kiváló minőségű zöldség, gyümölcs számára jó felvevő piacot jelenthetne a város. Emelett arra is kitért, hogy a párbeszéd hiánya miatt a váciak, köztük a diákok sem tudnak bekapcsolódni abba a mintaprojektbe, mely a klímaváltozás elleni küzdelemben utat mutathat az egész ország számára. A klímaváltozással megjelenő egyre szélsőségesebb időjárás okán lezúduló hirtelen csapadék, valamint az aszályhoz való alkalmazkodás tekintetében megoldási javaslatokat kereső mintaprojektről itt írtunk korábban. Tordai Sándor rámutatott, hogy remek együttműködést lehetett volna kialakítani, hiszen a vácon csordogáló Gombás patak Püspökszilágyon ered, de mint hangsúlyozza Imre Zsolt megválasztása esetén nagy előrelépést lehet majd tenni enni ezügyben is.

Teszi ezt egy magát zöldnek valló polgármester, aki legutóbb Tordai Bencével kötött egyezséget, ahelyett, hogy a szomszédos települések vezetővel tartotta volna a kapcsolatot. Ha Matkovich Ilona tehát hangsúlyt fektetett volna arra az elmúlt négy év alatt, hogy felkeresse és közös együttműködést ajánljon a térség polgármesterei számára az kézzelfogható előnyökkel járt volna mind a váciak, mind a térség lakói számára.

Kisnémedi polgármestere egyik példájában rámutatott, hogy míg Bóth János polgármestersége idején fel sem merülhetett, hogy a térségi polgármesterket nem hívják meg például a Váci Világi Vigalomra, addig Matkovich Ilonától nem érkezett invitálás. Tehát ő is egyértelmű támogatását jelezte Imre Zsolt kezdeményezését illetően. Nagymaros polgármestere Heinczinger Balázs rámutatott, hogy ők maguk már el isn kezdtek egy ilyen összefogást, pontosan azért, hogy a Dunakanyarban rejlő lehetőségeket közösen sikeresebben tudják kiaknázni. Mint rámutatott, már húsz település csatlakozott a BÖRZSÖNY KAPUJA Innovációs Klaszterhez, Vác nincs köztük. „Verőce, Kismaros, Szokolya, Nagymaros és Kóspallag polgármesterei döntöttek úgy, hogy létrehozzuk. Együtt képviseljük az érdekeinket és a pályázatokon is együtt tudunk indulni. Nagyon jól működik, már több mint húsz település csatlakozott hozzá, örömmel vesszük, ha vác polgármestere és vác városa csatlakozik és ez egy nagyon jó gondolat Imre Zsolt részéről” – fogalmazott Heinczinger Balázs.

Imre Zsolt kérdésünkre kijelentette, hogy mint polgármester-jelöt egyik legfőbb célkitűzése között szerepel, hogy szeretné visszaadni Vácot a váciaknak. „Ne egy olyan családé legyen, mint amit most tapasztalunk. A kivételezett családi helyzet, nem polgármesterhez való. Szeretném a polgármesteri tisztség méltóságát is visszaadni” – húzta alá.

Gerzsenyi-Raczkó Tímea

Hozzászólás
Előző cikkSzokolyán járt Tarnai Richárd (videó)
Következő cikkImre Zsolt a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje mellett több térségi polgármester is a zöldátállás fontosságát hangsúlyozza (videó)