Civil szervezetek támogatásával indul Sződligeten Somogyi István

Hétfőn Sződliget két jelentős civil szervezete, a Civilek Sződligetért Egyesület (CISZE) és a ZöldLiget – Baráti Kör Sződligetért Egyesület (ZöldLiget) hivatalosan is együttműködésre lépett Dr. Somogyi István polgármester-jelölt kampányával – közlik a lapunkhoz is eljuttatott közleményben.

Az együttműködési megállapodást a felek tárgyalásai és a szervezetek közgyűlései előzték meg. A szerződés létrejöttével az elkövetkező hónapok során a két közösség összehangolja munkáját és a megállapodásban foglaltak szerint segíteni is fogja azt, mert egy jelölti kampány megfelelő hátterének biztosításához nagy pártok helyett a civilek összefogása kell.

Fontos elem a megállapodás létrejöttekor, hogy a civilek együtt kötelezik el magukat az összefogás mellett és a pártoskodás, a pártpolitikai megosztottság ellen, ehelyett a sződligetiek igazi, régóta megoldatlan problémáinak megoldására helyezik a hangsúlyt. A Somogyi István által aláírt közleményben úgy fogalmaznak. „A cél egy valódi alternatíva felépítése, ezért a következő időszakban háttérbeszélgetéseken és utcai fórumokon gyűjtünk visszajelzéseket, információkat – ilyen volt a hétvégén a sződligeti lakóparkban tartott konstruktív találkozó is, amin rengeteg problémát tudtunk átbeszélni, megoldási javaslatokon gondolkodni.”

Hozzászólás
Előző cikkVéradás és ingyenes szűrővizsgálat lesz Vácon
Következő cikkEgy trópusi élményséta Vácrátóton?