Botrány! Sok váci család került nehéz helyzetbe a Matkovich családjához köthető hibás társasházak miatt (videó)

Több váci család kereste meg Mokánszky Zoltánt a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjét, miután olyan társasházakban vettek lakást, melyeket a váci polgármester Matkovich Ilona fiának, és élettársának a cége épített és melyekről súlyos hibák derültek ki.

A jobboldali képviselő a januári képviselő-testületi ülésen ezért szerette volna megkérdezni, hogy a számos váci családot hátrányosan érintő hibás társasházakról mi Matkovich Ilona véleménye. Tekintettel arra, hogy a Legfelsőbb Bíróság álláspontja szerint egy több lakást érintő építkezés ügye helyi közélet ügyének minősül, akár az építést végző vállalkozás tulajdonosi viszonyaitól függetlenül is. Jelen esetben releváns az építtetők személye, ugyanis ezeket Matkovich Ilona gyermekének Pajor Dánielnek a cége a Geo Art Team Kft., valamint élettársának, Lelkes Istvánnak a cége építette.

Vác polgármestere azonban választ nem kívánt adni, továbbá felszólította Mokánszky Zoltánt, hogy: „Legyen szíves és ne olvassa fel, nem közéletről van szó.” Matkovich Ilona hozzátette azt is, hogy: „Főleg olyan ügyeket, amelyek esetlegesen hatósági ügyek, szépen kérem, hogy ne hozzák nyilvánosságra sem ebben, sem másban, se semmiben.”

Megkeresésünkre Mokánszky Zoltán az üggyel kapcsolatban kijelentette: „Polgármester asszony belém fojtotta a szót. Az, hogy ő a szájzár rendeletet a hivatal dolgozóira alkalmazza rendben van, de egy képviselőnek nem tilthatja meg, hogy elmondjam azt, amivel a lakosok megbíznak. Nyilván azért képviselő egy ember egy önkormányzatnál, hogy a lakosság érdekeit és a köz érdekeit vigye tovább. Mivel a Kúria is kimondta ítéletében, hogy ez helyi közélet ügyének minősül, így szerettem volna, ha ez hangot kap és polgármester asszony is elmondja véleményét, hogy ő mit szól ezekhez a hibás társasházakhoz.”

Mindhárom Matkovich Ilona családjához köthető hibás társasház műszaki vezetője Ferencz Gellért volt. Mint értesültünk, ő maga a Liszt Ferenc sétányon lévő társasház esetében részlegesen beismerte hibáit, azokat immár közel féle éve javítják is. A Barabás utcai társasház esetében az ügyre rálátó forrásunk szerint a helyszíni bejáráson a tűzvédelmi kérdésekben elismerte, hogy kizárólag EPS-t épített be, azaz nem alkalmazott egyáltalán tűzálló kőzetgyapotot, míg a Karcsu Arzén utcai épület ügyében egyelőre hallgat. Mint arról már több alkalommal beszámoltunk, a Liszt Ferenc sétányon lévő társasháznak pedig nincs fennmaradási engedélye és a hibákat hónapok óta lepel alatt javítják az ott élők, és a szomszédok mindennapjait megkeserítve, köztük a Makovecz-házban élőkét is.

Matkovich Ilona és a teljes baloldali városi sajtó ezekről a családjához köthető botrányos, és sok váci családot érintő ügyekről mélyen hallgat. De nemcsak itt merültek fel súlyos problémák. A Duna-part másik végén, szintén a gyermekéhez köthető Lujza és Korianderben épülhetett engedély nélkül fedett terasz. Itt pedig a baloldal teljes asszisztálása mellett, Kászonyi Károly jobbikos képviselő javaslatára vették le napirendről az ügy kapcsán, a kormánypárti képviselők előterjesztése szerint tervezett vizsgálóbizottság felállítását. A váci polgármester gyerekei botrányos építkezéseiről nemcsak édesanyjuk, hanem a teljes váci baloldali városi sajtó mélyen hallgat. Ahogy a körzet képviselője Jess Kinga is, aki értesüléseink szerint semmit nem tett eddig az ügyekben érintett családok érdekében.

Forrásaink feltették a kérdést, hogy valójában kit és kinek az érdekeit képviseli Matkovich Ilona, és a váci baloldali képviselők?

Kérdésekkel fordultunk az ügyben Matkovich Ilonához, Pajor Dánielhez, Ferencz Gellérthez, valamint Jess Kinga (Összefogás Vácért) képviselőhöz egyaránt.

Gerzsenyi-Raczkó Tímea

Hozzászólás
Előző cikkRétvári Bence: ne adjuk ki banki adatainkat!
Következő cikkÚj köztéri lámpákat helyeztek el Verőcén