Senki sem sérült meg tegnap a vácrátóti tűzben

Újabb részleteket osztottak meg ma reggel a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos Facebook-oldalán a tegnap esti vácrátóti panziót érintő tűzről.

Mint arról tegnap az esti órákban beszámoltunk, kigyulladt és teljes egészében égett egy négyszáz négyzetméteres, egyszintes, nyolclakásos panzió tetőszerkezete és egy szobája szerda délután Vácrátóton, a Petőfi téren.

A katasztrófavédelem azt írja, hogy a tűz gyorsan terjedt és a többi szobát is veszélyeztette. A váci, az aszódi, a gödöllői és a fővárosi hivatásos, valamint a váci önkéntes tűzoltók több vízsugár segítségével a tető megbontását követően megakadályozták a tűz továbbterjedését, eloltották a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták az épületet.

A tűzoltók munkáját a Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűz keletkezésekor az épületben hét ember tartózkodott, akik időben, sérülések nélkül elhagyták az égő ingatlant, elhelyezésükről a panzió tulajdonosa gondoskodott. A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit.

Fotó: Gödöllői HTP

Hozzászólás
Előző cikk2024 év lepkéje – a közönséges medvelepke
Következő cikkÉlővé varázsolták a képeket Zebegényben – Szőnyi István születésének 130. évfordulójára emlékeztek