Rabok tisztították meg a váci Duna-parti sétányt és kerékpárutat

Kompkikötő, templomkert, fogda és ártér – csak néhány azok közül, amelyek az év során az elítéltek munkája folytán tisztultak, szépültek, renoválódtak országszerte. Vácon például a Duna-parton húzódó sétányt és kerékpárutat takarították meg a helyi börtönben raboskodók.

A büntetés-végrehajtási szervezetnek gyakorta hangoztatott, kiemelt célja, hogy minden munkára alkalmas fogvatartott dolgozzon, a társadalom számára hasznos és a saját, majdani hétköznapi életére való felkészítését támogató tevékenységet végezzen. Az idei év mérlegét tekintve elmondhatjuk, hogy egy újabb dolgos esztendőt tudhatnak maguk mögött a börtönök lakói – ismertette weboldalán a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Mint írják: a büntetés-végrehajtási intézetekben ítéletüket töltő rabok egy része évről-évre lehetőséget kap arra, hogy a börtön falain kívül végzett munkával szimbolikusan enyhítsen az általa okozott károkon, közben saját társadalmi visszailleszkedésüket is elősegítsék. A rendkívül változatos, úgynevezett jóvátételi programoknak köszönhetően szépülnek meg kórházak, gyermek- és idősotthonok, iskolák, óvodák és közterek. Emellett a pénzkereseti lehetőséggel bíró fogvatartotti munkáltatás is széles körben ad lehetőséget a rabok számára a saját és a köz számára is hasznos időtöltés végzésének.

Fotó: Váci Fegyház és Börtön

Hozzászólás
Előző cikkFogadóórát tart az áldozatsegítő szolgálat a váci rendőrkapitányság épületében
Következő cikkSződ és Sződliget között változik a 343-as busz menetrendje