Néhány héten belül tető alá kerül a letkési bölcsőde

Már a falait építik a letkési mini bölcsődének, amelyre 293 millió forint pályázati támogatást nyert a község önkormányzata.

Mint, ahogy arról korábban már beszámoltunk, a bölcsőde megnyitása vonzóbbá teszi a települést a családot tervező fiatalok számára, s ezzel hozzájárul a község és a régió elöregedésének megállításához. Mindemellett az intézmény új munkahelyeket is teremt majd.

Az új bölcsőde megépítése megoldást nyújt a gyermekek elhelyezésében a településen és környékén élő édesanyák számára, lehetővé teszi, hogy a gyermekvállalás után ismét munkába álljanak.

A fejlesztés megvalósítása várhatóan 2024 júliusáig tart, a tervezettek szerint az intézmény 2024 őszén nyitja majd meg kapuit a kisgyermekek előtt. A tervezett épület két csoportszobás mini bölcsőde, 14 gyermek ellátására lesz alkalmas. Az épület belső, fűtött alapterülete 125 négyzetméter, a hozzátartozó terasz 55 négyzetméter lesz. Az energiahatékonyság és akadálymentesség biztosítása kiemelt jelentőséget kapott a tervezés során. Az épület tetőszerkezetére 6kw-os napelemrendszert telepítenek, ami a teljes villamosenergia fogyasztást fedezi majd, s ezáltal nagy mértékben csökkenti a rezsiköltségeket.

A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, és hiánypótló beruházást jelent Letkés és a környező települések számára.

Hozzászólás
Előző cikkÚj igazgató a nemzeti park élén
Következő cikkMegújult Kóspallag honlapja