Matkovich bárkit feljelent a Facebooknál, aki kritizálja őt – Ilyen egy igazi cenzor

Megírtunk egy cikket arról, hogy nagy port kavar a váci polgármesterhez köthető vendéglátóhely ügye. Egy olvasónk közzétette ezt a Váci Élet csoportban, amelyet maga a polgármester, Matkovich Ilona jelentett. A közösség adminisztrátora szerint a szájzár csak az önkormányzat kötelékében dolgozókra alkalmazható.

Mint ismert, már több mint négy éve tart Vác balliberális polgármesterének egyik leghírhedtebb intézkedése, a szájzár rendelet. Matkovich Ilona hivatalba lépése után rögtön megtiltotta, hogy a váci önkormányzati cégek munkatársai az ő jóváhagyása nélkül tájékoztassák a nyilvánosságot vagy posztoljanak a Facebookon. A szájzár rendeletet az Ombudsman is megvizsgálta és jogsértőnek találta.

Mindezek után a Facebookon már a civil lakosság által közzétett cikket is jelenti a polgármester.

A Váci Élet Facebook csoport adminisztrátora a következőket fogalmazta meg Matkovich Ilona jelentésével kapcsolatban: „sűrű politikai időszak előtt állunk, amikor sokan sok posztot azért jelentenek, mert az számukra politikailag nem szimpatikus. Ezúton leszögezném, hogy még akkor se kerülnek fontos helyi cikkek törlésre, ha maga a polgármester jelenti őket. A szájzár csak az önkormányzat kötelékében dolgozókra alkalmazható. A jelentgetés egyébként is egy rossz magyar berögződés, ideje meghaladni”.

A bejegyzéshez számos hozzászólás érkezett, amelyekben a csoporttagok szintén felháborodásuknak adnak hangot:

„Ez nagyon gáz… Matkovich bejelenti, hogy álhír az akvárium… És aki felhívja erre a figyelmet, azt meg töröltetné! Még jó, hogy elég „tökös” az admin!”

„Nagyon jogos, objektív és tényszerű hozzáállás az admin részéről hogy előre, világosan közli mindenkivel, hogy nem töröl posztokat politikai antipátia alapon.”

„Hát ez fantasztikus! Polgármester asszony a független objektív, akinek fáj az igazság és akinél ilyenkor előjön a komcsi reflex, feljelent Alakul ez.”

A cikk, amelyet jelentett a polgármester itt érhető el:

Hozzászólás
Előző cikkKoncerttel köszöntötték az új évet Csörögben
Következő cikkFelhívás – a költési időszak előtt, március végéig kellene elvégezni számos, természetvédelmi szempontból érzékeny munkát!