„Lángba borítom ma éjjel a várost” – írta a Váci Rendőrkapitányaságnak

Hétfőn kora este a Váci Rendőrkapitányság funkcionális e-mail címére fenyegető üzenetet küldtek, a rendőrség pár órán belül elkapta a levél íróját – közli a Pest Vármegyei rendőrség a közösségi oldalán.

Az e-mailben az állt: „Lángba borítom ma éjjel a várost.” A rendőrök egy 27 éves férfit fogtak el Budapesten a IV. kerületben. Mint kiderült, más egységeknek is küldött hasonló tartalmú levelet, egyes esetekben kiegészítve azzal, hogy „lőfegyvert és lőszert tartok”, „felrobbantom az egész várost-Allahu Akbar” vagy „a Hamász nevében terrortámadást tervezek”.

A rendőrség közlése szerint tettét azzal magyarázta, hogy kedvenc zenekara a Hooligans, és a Lángba borítom a várost című nótájuk szolgáltatta számára az alapötletet. Egyebekben „jó nagy viccnek szánta” tettét, nem utolsósorban kíváncsi volt arra is, hogyan érkeznek ki a bevetési egységek otthonához.

A férfinek terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt kell felelnie. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta a fiatal férfit.

Fotó: Pest Vármegyei rendőrség Facebook

Hozzászólás
Előző cikkNői kézilabda NB I – A Vác három góllal legyőzte az MTK-t
Következő cikkZenés(z) Falu hangverseny lesz Verőcén