Juhász Béla és a Tiszta Forrás Szövetség logójáról írt tényfeltáró cikket a sződligetiek.hu – a kormányhivatal vizsgálatot indított a cikk nyomán

Vizsgálatot indított a Pest Vármegyei Kormányhivatal a sződligetiek.hu-n megjelent tényfeltáró cikk nyomán.

Szerdán délután jelent meg a sződligetiek.hu oldalon az Átfedésben című cikksorozat első része, amelyben bemutatták, miként jelenik meg itt-ott a sződligeti önkormányzat hivatalos kommunikációjában a Tiszta Forrás Szövetség logója.

A lap emlékeztet, hogy Juhász Béla DK-s polgármester és a Tiszta Forrás Szövetség 13 éve vezeti a települést 100 százalékos képviselő-testületi többséggel. A cikk szerint a Tiszta Forrás logójának használata tökéletes lehetőség arra, hogy az önkormányzat, amelyet épp a Tiszta Forrás alkot, indirekt módon segítse a szervezetet az idén nyáron esedékes választások előtt. „Olyan ez, mintha az önkormányzat önálló politikai entitásként venne részt a választáson” – fogalmaznak a cikkben.

Egy a témában jártas, saját tapasztalatokkal rendelkező neve elhallgatőását kérő szakértő a lapnak úgy fogalmazott: „Az ilyen apró változtatások és átalakítások indirekt módon alakítják a helyi közélet folyását és olyan kapcsolásokat és társításokat okozhatnak, amit mi magunk nem szerettünk volna.”

A feltáró írással kapcsolatban többször is kereste a helyi lap az önkormányzatot, de többszöri megkeresésükre sem reagáltak. A Pest Vármegyei Kormányhivatal sajtóosztálya a portál megkeresésére úgy reagált: „A Pest Vármegyei Kormányhivatal az ügyben eljárást indított.”

Hozzászólás
Előző cikkBaleset történt Penc határában
Következő cikkA Don-kanyar magyar áldozataira emlékezett a FIDESZ-KDNP váci szervezete